Yläkerran remontti

Yläkerran remontti aloitettiin kevättalvella pahimpien pakkasten mentyä. Remontti alkoi useamman viikon purkuhommilla, jotka koostui pääasiassa lattioissa olevan purun pussituksesta. Isäntä suunnitteli puruimurin vuokraamista ja vaikka mitä muita systeemejä purun poistamiseksi, mutta tyydyttiin sitten ihan vaan lapio-jätesäkki-yhdistelmään.

Yläkertaan meillä kuljetaan kuistin kautta. Alunperin yläkertaan tullessa saavuttiin ensin kylmään aulaan. Siellä lattia oli vinksallaan ja ikkuna rikki. Tarvittaessa hieman lämpöä sai sähköpatterin avulla. Mutta tosiaan vain hieman. Purkuhommien aikana selvisi, että katossa oli vain 50 mm villaa, eikä se todellakaan riitä pitämään kylmää ulkona!Aulan läpi kuljettiin makuuhuoneeseen, joka oli tehty lämpimäksi, tavallaan. Myös sielläkin oli vaan 50 mm villaa katossa. Jos ei isoa öljylaskua pelkää, niin tietenkin patteria vähän isommalle säätämällä siellä oli ainakin jotenkin siedettävää. Seinistä löytyneiden lehtien perusteella yläkerta oli rakennettu valmiiksi vasta 70-luvun alkupuolella. Väritys makuuhuoneessa oli ihanan hempeä.


Punainen tapetti olisi ollut mukava säilyttää, mutta koska päätimme purkaa kylmät vinttikomerot lisätilan saamiseksi ja muutenkin parantaa yläkerran eristystä, niin tapettiseinä sai valitettavasti purkutuomion.


Tällä hetkellä yläkerrassa näyttää tältä:


Kaikki väliseinät on purettu ja katon tuet on karsittu minimiin. Puiset tuet on pääasiassa korvattu I-palkilla. Katto ja seinät on eristetty urataanilevyllä ja ilmanvaihtoputket on asennettu. Uretaanin käytössä vanhojen talojen remontoinnissa ollaan varmasti montaa mieltä, mutta me päädyimme nyt tähän ratkaisuun. Remontin myötä korvasimme myös rikkinäiset vanhat ikkunat uusilla alumiinikarmisilla selektiivilaseilla. Lattiaan laitettiin Ekovillaa lähinnä vain jonkinlaiseksi askeläänien eristeeksi. Lattiaan laitettiin myös leveää lattialautaa. Se olisi tarkoitus vielä käsitellä joko harmaaksi sävytetyllä lakalla tai sitten perinteisesti lipeällä. Pohjoispäädyssä olevan kahden ikkunan väliin on suunnitteilla väliseinä, joka jakaisi tilan kahteen makuuhuoneeseen. Portaiden yläpäähän jäisi sitten aula, kuten siellä alkuperäisestikin oli. Tilaa tuli kyllä huomattavasti lisää ottamalla vinttikomerot hyötykäyttöön.

Remontti jatkuu seinien levytyksellä ja katon paneloinnilla. Sisustusta olen myös jo hieman suunnitellut, vaikka siihen verhojenripusteluvaiheeseen onkin vielä paljon aikaa.

Tapeteista ykkösvaihtoehdoksi on alkanut muodostua Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan tapetit. Näistä tilasinkin jo mallipaloja ihasteltavaksi. Lempparikseni on noussut Juhannusruusu raikkaan sinisenä. Mielestäni se sopisi hyvin talon aikakauteen ja olisi oiva valinta juurikin makuuhuoneeseen.

(Kuva Tapettitehdas Pihlgren ja Ritola Oy)

Palaan remonttiasiaan, kun saadaan jotain taas aikaiseksi. :)

Mukavaa loppuviikkoa!

Ei kommentteja