Lattian lipeöinti

Nyt on yläkerran lattia lipeöity ja siitä tuli upeampi kuin uskallisin edes odottaa! :) Lattia muistuttaa nyt vähän tanskalaista puulattiaa, joka on noussut jo omaksi käsitteekseen ja jonkinlaiseksi trendiksi.

Lipeöinti oli nopeaa ja helppoa Tikkurilan valmilla tuotteella. Lattian hion kevyesti ja imuroin kunnolla ennen lipeöintiä. Koko lipeäpurkki tuli ensin kaataa ämpäriin ja sekoittaa kunnolla. Levittämisen hoidin leveällä siveltimellä. Lipeä levittyi tasaisesti ja kuivaa todella nopeeta. Se on myös hyvin riittoisaa. Meidän noin 55 neliön lattiaan meni vajaa kaksi 2,5 litran purkkia. Lattia käsitellään vielä pellavaöljyllä, jotta sen puhtaanapito olisi helpompaa.

Tässä niitä kuvia vihdoin. :)

Tässä vaiheessa katto paneloitu valkoisella struktuuripaneelilla ja seinät maalattu:Lipeöinnin teimme vain kertaalleen, koska yksi käsittelykerta vaalensi lattiaa riittävästi:Pitäähän sitä jo jouluvalot olla, vaikka valmista ei vielä olekaan. ;) Tämä seinä vielä tapetoidaan:Vanhat puuraput ajattelimme jättää sellaisekseen, vaikka hieman vinot ja narisevat ovatkin. Jääpähän vähän jotain särmää ja kontrastia muuten uusittuun tilaan.


Olen erittäin tyytyväinen, että valitsimme puun lattiamateriaaliksi. Harmittavan harvoin puuta käytetään nykyään lattiamateriaalina ja muutenkin rakentamisessa, vaikka sen saatavuus on hyvä ja puurakentamisella on pitkät perinteet Suomessa. Toki helpommalla olisimme päässeet, jos olisimme laittaneet ruoteiden päälle lattialastulevyt ja siihen laminaatin. Ratkaisu ei vaan olisi ollut yhtä persoonallinen. Tämä kakkoslaadun puulattia+lipeöinti-yhdistelmä tuli myös tällaisten budjettiremppaajien onneksi edullisemmaksi. Taas kerran kun sitä edullista vaihtoehtoa haimme.

Kiitos kaikille blogissani vierailleille ja sen Blogilistassa itselleen muistiin merkinneille. Yli tuhat lukukertaa lämmittää mieltä. :)

Mukavaa loppuviikkoa! :)

2 kommenttia

 1. Jännä valinta tuo lipeöinti, en ole siihen aiemmin törmännytkään. Kaunis lopputulos sillä näyttäisi tulevan.

  Puulattiat ovat kyllä rintamamiestalossa ihanat. Meillä on alakerrassa edellisen omistajan laittamat laminaatit jotka olisi toiveissa vaihtaa jossakin vaiheessa oikeisiin puulattioihin (laminaatin alla ei kuulemma ole kunnon puulattiaa). Yläkertaan meillä vie samantapaiset narisevat puuportaat kuin teillä, tykkään niistä kovasti. Värikin meillä taitaa olla samantapainen kuin teillä.

  Hyvältä näyttää teillä tuo remontti ja varmasti on tullut tarpeeseen eristystenkin vuoksi. Ilmeisesti teillä on yhtä suurta tilaa tuo yläkerta? Näyttää mukavan avaralta ja valoisalta :)

  Meilläkin laitettin yläkerta kokonaan uusiksi, oli iso homma mutta kiva siitäkin tuli.

  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekään en ole kenelläkään törmännyt lipeöityyn lattiaan, mutta se on hyvin vanha ja perinteinen tapa käsitellä lattia. Nykyään tosin vähemmän käytetty näin laminaattiaikakautena.

   Yläkerta on toistaiseksi yhtä isoa tilaa, mutta ikkunat/ilmastointi/patterit/sähköt laitettiin siten, että päädyssä olevien ikkunoiden väliin on mahdollisuus rakentaa väliseinä myöhemmin.

   Poista