Sauna

Saunatilat sijaitsee meillä kellarissa, jonne kuljetaan keittiön kautta rappusia pitkin. Alakertaan johti ennen betoniraput, mutta koska ne olivat hankalat korkeine askelmineen, ne piikattiin pois ja tilalle tehtiin uudet puusta ja metallista. Vanhojen noin tonnin painosten betoniportaiden hajottaminen ja pihalle saaminen ei ollutkaan kovin helppo juttu! 

Mutta menihän ne siinä kaiken muun betonin ja hiekan kantamisen ohessa, jota kannoimme pihalle noin 15 tonnia. Ämpärillä. :D Juu, kyllä! 

Kellarissa ei siis alunperin ollut lattialämpöä ja ohut valu oli tehty suoraan hiekan päälle. Piikkasimme vanhan lattian pois ja korotimme tilaa hieman kantamalla hiekkaa lattioista pois. Tilalle tuli eristeet, lattialämpöputket ja uusi valu. Siis hieman yksinkertaistettuna.

Koska tykkään ennen ja jälkeen kuvista, niin tältä saunatiloissa näytti ennen. Kuvat puhukoon puolestaan. 
Sauna ja suihku oli samaa tilaa. Saunaan mennessä oli pieni pukuhuone/kodinhoitotila. Purimme seinän saunatilan ja pukuhuoneen välistä ja rakensimme seinän saunan ja suihkutilan väliin.

Saunavalo kertoo jotain isännän musiikkimausta. Lauteiden alta löytyy myös kaiuttimet.


Ehkä taas illalla voisi laittaa kiukaaseen tulen ja mennä nauttimaan pehmoisista löylyistä. :)

Yläkerrasta kuuluu naputusta, joten isäntä taitaa olla kattopaneelien asennuspuuhissa. Yläkerran remonttiin voisin palata taas ensi kerralla.

2 kommenttia

 1. Tosi kivalta näyttää tekemänne saunaremppa. Kauniit simppelit kaakelit ja muutenkin harmoninen värimaailma. On teillä ollut iso työ kellarissa.

  Meilläkin on rintamamiestalo. Aiempi omistaja teki siihen ihan hyvän saunaremontin joten sen uusimisessa ei ole kiirettä, mutta muuten kellarissa on tiloja joita voisi muokata uusiksi (jos joskus olisi ylimääräistä aikaa).

  Kati (joka aiemmin kommentoi sohvasuunnitelmianne)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Päädyttiin valkoisiin kaakeleihin seinissä ja mustiin lattiassa, kun se on mielestäni hyvin aikaa kestävä vaihtoehto.

   Poista