Kohokohtia

Useammat bloggaajat ovat lähestyvän vuoden vaihteen kunniaksi tehneet koosteita ja kuvakollaaseja kuluneesta (blogi)vuodestaan. Itselläni kun ei ole vielä kokonaisen vuoden ajalta blogimuistoja, niin ajattelin tehdä hieman toisenlaisen kollaasin.

Ajattelin kertoa teille, mitä lähes kaksi vuotta kestänyt rintamamiestalomme remontti on pitänyt sisällään. Kaupat talosta teimme tammikuun 2011 puolivälissä ja avaimet saimme kuun lopussa. Perusteellista remonttia lähdimme tekemään periaatteella "itse tein, aikaa ja vaivaa säästämättä". :D Talon remontti valmistui sisäosilta juuri ennen joulua, kun saimme muutamaa listaa lukuunottamatta yläkerrankin eristettyä ja remontoitua. Tähän lähes kahteen vuoteen mahtui paljon kirosanoja, hampaiden kirestelyjä, väsymystä, yhdet valmistujaiset sekä häät. 

Tässä mahdollisimman lyhyen ja tiivistetyn kuvakoosteen muodossa meidän remppa tähän päivään asti.

Koko homma lähti liikkeellä remonttitarpeen kartoittamisella tammikuun 2011 lopussa.

Totesimme, että helpolla emme tule pääsemään, jos haluamme päivittää talon 2010-luvulle (tai edes sinne ysärille asti).

Varsinainen remontti alkoi purkamisella keskimmäisessä kerroksessa ja kellarissa. Kellarin vanha lattia piikattiin pois ja lattiasta kaivettiin myös hiekkaa pois, että tila ei madaltuisi lattialämpöjen ja uusien eristysten asennuksen myötä. Ja sitä hiekkaa ja betonia meinaan sitten kannettiinkin, ämpärillä. :D

Viemäröinti ja vesijohdot uusittiin. Kellarin lattia sai lattialämmöt, uuden valun ja isäntä muuraili perinteiseen tapaan rivinteeraukset niille seinille, joilta se puuttui. Uutta kipsilevyä tuli asenneltua seiniin, kitattua, maalailtua, hiottua...Keväällä ihmeteltiin lumen alta paljastuvaa puutarhaa.
 Alku kesästä saimme uuden keittiön. Keskeneräisessä keittiössä juhlistimme isännän valmistujaisia.


Appiukko kävi muuraamassa alkuperäisten asukkaiden purkaman pönttöuuniin tilalle uuden takan.


Keskikerroksen vessa vesieristettiin, laatoitettiin ja kalustettiin uudelleen. 
Tämän jälkeen pääsimmekin muuttamaan kesäkuussa 2011!


Honeymoon jäi lyhyeksi, kun heti häiden jälkeen elokuisena maanantaiaamuna jatkoimme remppaa kuistin purkamisella, eristämisellä ja sisäkaton korotuksella.Kuistin muutostöiden takia jouduimme poistamaan vanhat portaat.Kellarin ja saunatilat saimme valmiiksi jouluksi 2011. Tämän jälkeen kevättalvella 2012 aloitimme yläkerran remontin purkamisella. Kesällä 2012 remppasimme autotallia ja teimme tilaa puutarhavälineille. Autotalli sai myös taloon sopivan vihreän sävyn.Yläkerta valmistui jouluksi 2012 ja sen myötä makuuhuone muutti sinne.


Kulunut kaksi vuotta on ollut hyvin raskas ja olen erittäin tyytyväinen, että kaikki on nyt valmista (ainakin suurinpiirtein). Remonttia tullaan vielä jatkamaan ulkotöiden (mm. uusi katto, ulkovuoraus, terassi) parissa sitten kun ollaan saatu ladattua akut.  

Keittön (klik!), olohuoneen (klik!), saunatilat (klik!) ja yläkerran (klik!) olenkin jo esitellyt aiemmissa postauksissa ja lupaan esitellä talon muut tilat (mm. kodinhoitohuone, keskikerroksen kylpyhuone ja kellarin biljardihuone) tulevan vuoden aikana.

Ennustaja kun en ole, niin en osaa sanoa, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Toivottavasti ainakin leppoisia vapaapäiviä.

Vuoden vaihtumista Pilviraitilla tullaan varmasti juhlistamaan hyvin maltillisesti, koska kahden vuoden aikana kerätty stressi on näin joulunpyhinä viimein päässyt helpottamaan ja olen sen seurauksena flunssassa.

Joka tapauksessa tämän koosteen myötä haluaisin toivottaa teille kaikille

Onnellista uutta vuotta 2013!

11 kommenttia

 1. Paljon olette saaneet aikaiseksi! Onko teillä siis yläkerrassa kaksi huonetta ja aula? Avasitteko kaikki sivuvintit? Pohjapiirrosta ei ilmeisesti löydy blogista? :)

  VastaaPoista
 2. Alunperin yläkerrassa oli yksi huone ja aula. Nyt se on yhtä isoa tilaa. Patterit, ikkunat ja ilmastoinnin teimme kuitenkin niin, että halutessa joskus myöhemmin tila on jaettavissa kahdeksi huoneeksi ja aulaksi. Remontin myötä avasimme sivuvintit. Pohjapiirrosta ei valitettavasti ainakaan vielä blogista löydy, koska tällä hetkellä siitä on olemassa vain hieman suttuinen versio.

  VastaaPoista
 3. Tosi iso remontti on teillä ollut, ei ole varmaan ollut vapaa-ajanongelmia ;) Kauniilta kyllä näyttää joka paikassa. Varsinkin tuosta yläkerrasta tykkään kovasti. Meillä on yläkerrassa kolme makuuhuonetta ja siitä syystä toki hyvin erinäköistä.

  Pihasta toivon lisää kuvia, sitäkin olisi kiva nähdä tarkemmin :)

  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapaa-ajanongelmia ei todellakaan ollut viimeisen kahden vuoden aikana. :) Varsinkin remontin alkuvaiheessa ennen muuttoa siihen käytettiin ihan jokainen ilta ja viikonloppu.

   Pihasta tulee varmasti kuvia lisää jossain vaiheessa, viimeistään kun taas lumien sulettua pääsee pihahommiin. Voisin kyllä tehdä jo näin talvella koosteen viime kesän kuvista. Siitä olisi itsellekin iloa, kun täytyy taas alkaa muisteleen, mitä missäkin kasvoi ja minne olisi kiva istuttaa vielä jotain lisää. :)

   Poista
 4. Huhhuh mikä urakka. Nostan kyllä hattua teille :)
  Näytin tätä postausta miehelleni ja hän vaan pyöritteli päätään: että me ei ikinä ryhdytä mihinkään tuollaiseen!!
  Minun unelmanihan on asua maalla vanhassa itsekunnostamassa puutalossa ja se ei todellakaan ole mieheni unelma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työtä tässä kieltämättä oli tosi paljon ja enää ikinä en ole ryhtymässä samaan urakkaan. Jossain mielen syövereissä kyllä itää pieni haave muuttaa vielä joskus vähän vanhempaan taloon (1900-luvun alkupuoliskon), mutta se saisi olla kyllä täysin kunnostettu. Enää en kanna betonia kellarista ämpärillä! :D

   Poista
  2. Tällä hetkellä myös viihdyn tässä talossa erittäin hyvin, koska se on omalla maulla laitettu, joten toistaiseksi jääköönkin vain haaveksi toiset talot. :)

   Poista
 5. Hei, paljonko suurinpiirtein näin iso remontti maksaa? Aivan upeaa jälkeä. Vanhassa rintamamiestalossa asustelaan ja remonttia mietitään. Budjetti on vain ihan auki, siksi kyselen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkkaa summaa on vaikea sanoa, kun lopetimme laskemisen siihen kun saimme asuinkerroksen valmiiksi ja pääsimme muuttamaan. Karkea arvio on ehkä noin 30000. Näin pieni budjetti edellytti kyllä sen, että teimme kaiken itse ja rakennustarvikkeiden hintoja vertailtiin ahkeraan.

   Poista
  2. Isosti tsemppiä teille remonttiin! :) Työtä se teettää, mutta lopputulos palkitsee.

   Poista
  3. Kiitos vastauksesta! Ihana blogi.♥

   Poista