Biljardihuone

Talomme kellarissa on yksi noin olohuoneemme kokoinen huone. Remonttia tehdessämme mietimme sille tarkoitusta. Tulisiko siitä kenties jonkinlainen harrastehuone, askertelutila, oleskelutila vai mikä. Isäntä päätti, että hän haluaa biljardipöydän ja tässä huoneessa sille olisi tarpeeksi tilaa. Itse olisin huoneelle keksinyt varmaan jossain vaiheessa parempaakin käyttöä, mutta mielestäni isäntä ansaitsi itselleen palkinnoksi kovasta työstä ja ahkerasta remontoinnista oman tilan. Huoneesta tuli siis biljardi- ja baarihuone. Siellä on vietetty yhdessä ystävien kanssa monet hauskat illat ja toivottavasti niitä on vielä lukuisia tulossa. :)

Huoneessa oli punainen palo-ovi, joka johtaa pannuhuoneeseen. Maalasin sen mustalla liitutaulumaalilla punaisia saranoita ja sinistä ovenkahvaa lukuunottamatta. Se on mielestäni hauska industrial-henkinen yksityiskohta ja toimii nyt muisti- ja liitutauluna.

Isäntä muurasi kahdelle ulkoseinälle niiltä puuttuvat rivinteeraukset. Toisessa seinässä on käytetty muualta saamaamme valkoista purkutiiltä ja toisessa talosta purkamaamme punaista vanhaa tiiltä. Tätä tiiltä löytyi saunatilan ja pukuhuoneen välisestä seinästä, jonka purimme saadaksemme kylpyhuoneeseen lisää tilaa sekä biljardihuoneen ja varastotilan välisestä seinästä, kun siirsimme seinää hieman varastoa kohden saadaksemme syvennyksen baaritiskille (piirustus täällä, klik!). Tuo punainen tiiliseinä on yksi talomme suosikeistani. Niin upea kaikessa kirjavuudessaan ja rouheudessaan.


Missä käytössä ovat teidän kellaritilat?

Seuraavaksi voisinkin esitellä biljardihuoneen vieressä sijaitsevan kodinhoitohuoneen. Sitten kun vaan saan pyykkivuoret pestyä... :D Tämä oli isännän huone ja se on emännän. :D

Voi olla, että isäntä korkkaa tänään oluen jos toisenkin biljardihuoneessaan. 
Rentouttavaa lauantaita. :)

6 kommenttia

 1. Jaahas, tää onkin niitä postauksia, joita meidän isännän silmien alle ei saa laskea :D Hienolta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kieltämättä tää huone on ollut aikamoinen hitti miehen kavereiden keskuudessa. :D

   Poista
 2. Ah.. Itsekin tahtoisin tuollaisen ihanan tiiliseinän!! Ehkä meilläkin voisi tulla kellariin jahka sinne asti remontissa päästään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistäkää idea muistiin ja toteuttakaa kun on sen aika. Tsemppiä remppaan! :)

   Poista
 3. Hyvältä näyttää ja tiiliseinä on tosiaan hieno.

  Meillä on kellarikerroksessa paljon tilaa ja suurin osa on epämääräisenä varastotilana. Kellarista löytyy sauna, pesuhuone, pannuhuone, puuvarasto ja paljon tuota varastotilaa. Osasta voisi kyllä tehdä tuollaisen biljardihuoneen (tms.), mutta vielä ei energia riitä kellaritilojen uusimiseen.

  Totean taas että on teillä ollut tuolla iso työmaa. Isäntä on tosiaan tilansa ansainnut :)

  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Seinä on yksi suosikkijutuistani tässä talossa ja mieheni on todellakin huoneensa ansainnut. :)

   Poista