Emalipannu

Olen jo pitkään haaveillut Finelin Kehrä tai Punahilkka kahvipannusta. Nämä vaan tuppaavat olemaan hinnoissaan kirpputoreilla ja varsinkin Huuto.net:issä. Viime viikonloppuna käväistessäni L.A. Kirpputorilla Hämeenkyrössä silmiini osui ihana Finelin emalinen kahvipannu. Näitä olen aiemminkin nähnyt usein kirpputoreilla, mutta ne ovat olleet huonossa kunnossa ja kuntoonsa nähden hintavia. Tästä yksilöstä maksoin mielestäni ihan sopivan hinnan (25 €), koska se oli lähes uudenveroinen! :) Kahvassa on pientä kulumaa ja nokassa pieni jälki. Muuten pannu on kuin käyttämätön ja sisältä täysin kirkas.


Tykkään lueskella rintamamiestaloissa tai muissa vanhoissa taloissa asuvien ihmisten blogeja. Jos sinulla, ystävälläsi tai kumminkaimallasi on kiva blogi tai olet sellaisen joskus lukulistaasi lisännyt, niin laitapa linkkiä. :)

8 kommenttia

 1. Noni! Taas sä oot hyvän kirppislöydön tehny, kateellisuus iskee. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, siitä vaan nyt kanssa kiertelemään ahkerasti kirppiksiä. Aina ei löydy mitään, mutta välillä onnistaa. :)

   Poista
 2. Hei,pakko kysyä kun olette tehneet niin perusteellista remonttia ja eristänyt taloa,miten olette ratkaisseet ilmanvaihdon? Onko teillä koneellinen ilmanvaihto ? Itse asun rintsikassa jota ei paljo lisäeristetty (vielä). Hommattiin ilmalämpöpumput ylä ja alakertaan . Mut ku eristää pitäs huolehtia ilmanvaihdosta . T. Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan laitettu lisäeristystä ainoastaan yläkerran kattoon ja seiniin. Alakerrassa siis yhä purut ja vanhat ikkunat, joten ilmanvaihto siellä toimii perinteiseen tapaan. Yläkertaan kun laitettiin uretaanilevyä kattoon, niin jätettiin riittävät tuuletusraot, että ilma pääsee kiertämään. Yläkerran katossa menee siinä kolmiomaisessa tilassa ilmastointiputki, jonka päähän on asennettu puhallin. Tämä puhallinratkaisu tuntui aika yleiseltä, kun asiaan ennen remppaa tutustuttiin. Lisäksi tässä katon kolmionmallisessa osassa kiertää ilma talon molempiin päätyihin asennettujen ilmastointiritilöiden kautta. Ei tullut ehkä kovinkaan ammattimainen selitys, kun isäntä meillä näistä tietää enemmän, mutta toivottavasti selvensi asiaa edes hieman. :)

   Poista
  2. Isännältä vielä varmistin asian, niin kyseessä siis on kanavapuhallin. Googlaamalla esim. rintamamiestalo kanavapuhallin löytyy varmasti paljon juttua aiheesta. :)

   Poista
 3. Kiitos tarvii selvitellä erilaisia vaihtoehtoja:)

  VastaaPoista
 4. Minulla on sinulle haaste:

  http://tapahtuitarkoituksella.blogspot.fi/2013/01/haaste-3x11.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täytyypä perehtyä siihen paremmalla ajalla. :)

   Poista