Kesää odotellessa

Talvi on siinä mielessä loistavaa aikaa viherpeukaloille, että on aikaa toipua edellisen kesän uurastuksista ja tehdä uusia suunnitelmia tulevan kesän varalle. Itse tunnustaudun viherpeukaloksi. Tosin olen vasta aloittelija näissä hommissa, mutta viihdyn erittäin hyvin sormet mullassa ja tykkään kokeilla uusia asioita. Meillä on isohko tontti ja sen myötä myös puutarhalla on kokoa. Talon alkuperäinen rouva oli myös viherpeukalo ja hän on istuttanut puutarhan täyteen upeita perennoja, pensaita ja puita. Pihasta löytyy mm. syyshortensia, lumipalloheisi, kahdeksan mustaherukkapensasta, syreenejä, neljä omenapuuta ja kriikunapuu.

Viime kesänä istuttelin joitakin perennoja lisää ja siistin täyteen kasvaneita kukkapenkkejä sekä laitoin lavakauluksia korvaamaan kasvimaan. Tämän lisäksi isäntä nikkaroi minulle ihanan pienen kasvihuoneen kuistin vanhoista ikkunoista. Siellä kasvoi viime kesänä mm. tomaattia, kurkkua ja yrttejä.

Minulta on pyydetty postausta meidän pihasta, joten ajattelin että näin lumien sulamista odotellessa voisi vähän haaveilla tulevasta kesästä, tehdä uusia puutarhasuunnitelmia ja muistella mitä sieltä lumen alta pitikään löytyä.

Tässä sekalaisessa järjestyksessä kuvia niiltä kahdelta kesältä kun ollaan tässä talossa asuttu.
Pian pääseekin jo laittamaan ensimmäiset siemenet multaan ja odottelemaan taimien kasvua. :)

7 kommenttia

 1. Voi, teiltä löytyy kaikki ihanuudet pioneja, leimuja ja harmaamalvikkeja (vai onko tuo myski- tai ruusumalva?) myöten! Ja omenankukka on yksinkertaisuudessaan kyllä kaunein kaikista. Ja onko vanhan talon pihassa olennaisempaa kuin syreenipensas... :)

  Tiedätkö, mikä tuo violettikukkainen kellokukka on nimeltään? Upean suuri tuo lumipalloheisi, ja syyshortensia on kyllä minunkin toivelistallani. Hauskoja nuo humalat (?), jotka kiertyvät salkojen ympärille.

  Kauniita kuvia. Erityisen hieno tuo itsetehty kasvihuone. Meiltäkin löytyisi kolme vanhaa ikkunaa, vihjaisin jo miehelle mitä niistä voisi tehdä ;)

  Majaileeko teidän pihassa lehtokotiloita? Harmittaa kun ne tuntuvat olevan monen vanhan puutarhakaupunginosan riesa, niin meilläkin :(

  Mukavaa viikkoa toivotellen Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä saanut selville, mikä violetti kellokukka mahtaisi olla. Lehtokotiloita löytyy meiltäkin. Onneksi ne eivät ole juurikaan tehneet vahinkoa kasveille, mutta inhottavia ne kuitenkin ovat. Mukavaa viikkoa sinullekin! :)

   Poista
  2. Minäkin innostuin haaveilemaan kesästä ja kukista ja lueskelin Pentti Alangon perennakirjaa. Kirjan perusteella tuo violetti kellokukka saattaisi olla ukonkello. Erilaisia kellokukkia on kyllä paljon, tykkään niistäkin.

   Kati

   Poista
  3. Kiitos tiedosta. Täytyykin laittaa muistiin. :) Suunnittelin jo viime kesänä jonkinlaisen kasvikartan tekoa, mutta jäi sitten tekemättä. Jos tulevana kesänä yrittäisi. Alkaa lajeja olla sen verran paljon, että enää ei meinaa muistaa kaikkia.

   Poista
 2. Siis niin mahtavia kuvia ja ihanan näköistä että huokailin... Meitä odottaa keväällä vain tylsä, pelkkä mutamaa, joka pitää saada ruoholle ja sitten toivottavasti vuosikausien mittaan kauniiksi pihapiiriksi. Kunhan vähän ensin opetellaan viherpeukaloimaan :D En ymmärrä lajeista ja niiden viihtyvyydestä mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin vasta opettelen viherpeukaloimaan, mutta yrityksen ja erehdyksen kautta sitä joskus onnistumisiakin tulee. :)

   Poista
 3. Lienee teille jo selvinnyt, mikä tuo kellokukka on nimeltään, mutta kerron silti. :D Mahtaa olla sormustinkukka, perinneperennoja sekin ja hyvin myrkyllinen. Ihana piha ja ihania ideoite sinulla blogissa! t. uusi rintamamiestaloasuja ja blogi-intoilija

  VastaaPoista