Kylpypäivä

Oho, 5000 lukukertaa menee ihan kohta rikki. On kiva huomata, että uusia lukijoita on taas tullut lisää ja juttujani on myös ahkerasti kommentoitu. 
Tällaiset asiat antaa lisää intoa jatkaa tätä bloggausharrastusta. :)

En tiedä muistatteko, kun tuossa vuodenvaihteessa kertoilin meidän pihaan ilmestyneen kontin (klik!) ja isäntä puuhaili jotain peräkärryn parissa autotallissa. Tällainen systeemi siitä nyt sitten tuli.
Vielä se on viimeistelyjä vailla, mutta isäntä koekäytti sitä jo eilen serkkunsa kanssa. Tämän mobilisoitavan saunapaljun isäntä rakenteli kattoa vaille valmiiksi autotallissa. Katto täytyi nostaa paikalleen vasta ulkona, koska muuten paljusaunaa ei olisi saanut sieltä ulos. Tämän takia siis öljyä puuttuu osasta paneeleista ja taitaa puuttua vielä tovi, koska pihalla ei ole nyt öljyämissäät.

Tässä saunapaljusysteemissä on siis peräkärryn toisessa päässä pieni kahdenistuttava sauna ja toisessa päässä jäähdytysnestekontista rakennettu palju, jonne mahtuu 4 miestä. Kiukaan avulla lämpiää sekä sauna että paljun vesi.

Eilisessä testissä paljun 2 asteisen veden lämmittämiseen 35 asteiseksi lähes 10 asteen pakkasessa meni 4 tuntia ja kaksi pientä puukorillista puuta. Ei paha. Isohko määrä vettä näyttää myös pysyvän suht pitkään lämpimänä, koska isäntä huikkasi äsken sen olevan vielä 26 asteista.

Jos jotain kiinnostaa tämä projekti enemmän, niin voin siihen palailla myöhemmin tarkemmin ohjein.

Meillä taitaa olla tänään kylpypäivä. 
Rentouttavaa viikonloppua! :)

2 kommenttia

 1. Voi hitto miten hieno!! Aivan mahtavaa.
  Minua kyllä kiinnostaa kovasti miten tämmönen rakennetaan ja mitä se kustantaa. Voisi laittaa miehen, isän, veljen ja sedän hommiin, kun useat heistä ovat saunasta ja paljusta haaveilleet.
  On sulla kyllä taitava mies!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas kerran saan olla kyllä ylpeä miehestäni. Täytyypä sanoa isännälle, jos hän viitsisi hieman tarkemmin kertoa, miten rakensi sen ja mitä se kustansi. :) Voisin pyytää häntä kirjoittelemaan postauksen lähiaikoina.

   Poista