Meidän talo

Ajattelin tehdä pienen esittelyn meidän talosta. Kyseessä on siis pieni rintamamiestyyppinen 1,5-kerroksinen talo kellarilla. Asuinkerroksesta meiltä löytyy keittiö, olohuone, työhuone ja wc/suihku. Keittiöstä pääsee kellariin, jossa on saunatilat, biljardi-/baarihuone, kodinhoitohuone ja erilaisia varasto-/teknisiätiloja. Yläkertaan kuljetaan kuistin kautta. Yläkerta on meillä tällä hetkellä yhtenäistä tilaa, mutta kuvan osoittamien katkoviivojen mukaan olisi mahdollista rakentaa joskus väliseinät. Asuinkerroksessa huonekorkeus on noin 240 cm, yläkerrassa ja kellarissa noin 200 cm. Matala on siis majamme. Talon pohjapinta-ala on noin 59,5 neliötä. Sisätilojen asuinkäytössä oleva pohjapinta-ala on oman arvion mukaan on noin 150 neliötä. Tontti on 1260 neliötä ja oma.

Talon ostaessamme saimme sen piirustukset. Useasti olemme naureskelleet niille, että ihan kivat kuvat, mutta eipä vaan ole tästä talosta. :) Kuvat siis poikkeavat jonkin verran siitä millainen talo oli ennen ja varsinkin siitä, millaiseksi olemme sen remontoineet. Piirsinkin teille huonoilla piirustustaidoillani noin suurinpiirtein pohjapiirustuksen nykyisestä ratkaisusta. :D Kuva suurenee klikkaamalla.

Ennen keittiöstä oli myös kulku työhuoneeseen (ent. makuuhuone), mutta me poistettiin se. Väliovia on myös poistettu ja oviaukkoja levennetty. Asuinkerroksen wc leveni ja sitä jatkettiin kohti keittiötä. Vanha wc:n jatkona ollut ruokakomero purettiin, niin saimme siten lisää tilaa vessaan, jotta saimme sinne suihkun. Alunperin yläkerrassa oli sivuilla vinttikomerot. Perällä oli yksi makuuhuone ja portaiden yläpäässä iso aula. Kellarissa kuistin alle ei alunperin ollut kulkua. Me tehtiin sinne oviaukko, joten saimme senkin tilan hyötykäyttöön. Kylpyhuone ja sauna olivat yhtä isoa tilaa talon ostaessamme. Me teimme niiden väliin seinän. Purimme seinän pukuhuoneen ja kylpyhuoneen välistä, joten saimme kylpyhuoneeseen tilaa ammeelle. Myös biljardihuoneen ja varaston välistä seinää siirrettiin hieman, niin saimme syvennyksen baaritiskille.


Jos selitys jäi epäselväksi ja asia kiinnostaa, niin kysy rohkeasti lisää. Kaikkia tiloja en olekaan vielä kuvien kera esitellyt, mutta lupaan korjata asian. :)

Tervetuloa uudet lukijat ja mukavaa loppuviikkoa kaikille! :)

6 kommenttia

 1. Rintamamiestalot ovat kyllä siitä(kin) kivoja, että ne ovat niin muunneltavia. Tilanjaon suhteen voi tehdä niin monenlaisia ratkaisuja omien tarpeiden mukaan. Tykkään teidän isosta ja avarasta yläkerrasta. Meillä on huonetarpeen vuoksi yläkerrassa kolme (nykymittapuulla ihan tilavaa) makuuhuonetta ja vessa. Alakerrassa on keittiön lisäksi olohuone ja vieras/työhuone. Alakerrassa voi myös vanhaan tapaan juosta huoneesta toiseen ympäriinsä. Ja kellarissa on meilläkin monenmoista tilaa.

  On teillä kyllä ollut iso remontti tuossa talossa, mutta on nyt varmasti teidän näköinen. Jossain sisustuslehdessä oli joskus laitettu vanhat, alkuperäiset piirustukset nätteihin kehyksiin ja paraatipaikalle seinälle, voisi olla ihan kiva idea.

  Mukavaa loppuviikkoa sinullekin :)

  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Nämä talot ovat helposti muunneltavia jokaisen pariskunnan/perheen tarpeisiin ja mieltymyksiin. :) Meiltä postui tuo "juoksurinki", kun halusin keittiöön enemmän säilytystilaa ja pitkän työskentelytason. Se tuli sitten entiseen makuuhuoneeseen johtavan oven paikalle. Tuota vanhojen piirrustusten kehystämistä olen itsekin miettinyt. Täytyisi vaan saada jostain ne. Meillä on vaan suttuinen kopio niistä.

   Poista
 2. Hauskoja nämä vanhojen talojen pohjaratkaisut todellakin ovat. Me asutaan 1939 rakennetussa vanhassa kaupassa ja mielestäni on myös kivaa, kuinka tälläisissä taloissa voi itse remontilla vaikuttaa pohjaratkaisuun ja käytännöllisyyteen..Talo elää omistajansa mukana ;D
  Tervetuloa kurkkaamaan meidän kodin elämään :D

  Terveisin, Tanja Elämää Akkalassa- blogista

  http://elamaa-akkalassa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talo elää omistajansa mukana, hyvin sanottu. :)Kävin kurkkaamassa teillekin. :)

   Poista
 3. Hyvältä näyttää tuo pohja, olis mahtavaa, kun olisi noin paljon tilaa! :) Vähintään pari vuotta joutuu kuitenkin tyytymään vielä tähän vuokra-asuntoihanuuteen äh, onneksi sen saa sentään sisustaa niinkun haluaa. Neliöt loppuu vaan kesken!! :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin nautin siitä, että tilaa riittää. Meidän edellinen asunto oli 57 neliöinen kaksio, niin tämä talo on tuntunut todella isolta. :)

   Poista