Retrotäkki

Muiden blogeissa olen ihastellut vanhoja täkkejä. Koskaan ennen ei ole vielä käynyt niiden suhteen tuuri. Lauantaina poikkesin SPR:n Kontissa ja siellä silmiini osui kolme upeaa täkkiä! Valitettavasti kaksi niistä riippui jo toisten käsivarsilla, niin jouduin tyytymään siihen kolmanteen, koska en viitsinyt tappelemaankaan ruveta. Ne kaksi muuta täkkiä oli sävyltään keltaisia. Oikeastaan meidän sisustukseen paremmin sopikin tämä kolmas sini-vihreä täkki (7,50 €). Pesulapun mukaan täkki on Laatupeite Oy:n tekosia. Se on toiminut jo vuodesta 1952. Yhtään en osaa veikata, kuinka vanha tämä täkki voisi olla. Värit olivat säilyneet tosi hyvin, joten tuskin kovinkaan vanhasta lämmikkeestä on kyse.
Pesulappu käskee pestä vain kemiallisella pesulla. Tärvelenköhän täkin totaalisesti jos heitän sen koneeseen?

8 kommenttia

 1. Kauniin täkin olet löytänyt.

  Itse varmaankin reteesti pesisin täkin kotikonstein koneessa. Pesulassa pesettäminen on kuitenkin niin kallista, etten siihen ryhtyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Samaa itsekin mietin, että pesulaan sitä ei kyllä raski viedä. Täytyy varmaan vaan pöyhiä kunnolla pesun jälkeen, että täyte ei mene ruttuun.

   Poista
  2. Kiitos Saana rohkaisusta. Heitin täkin sitten koneeseen ja vieläpä 60 asteen pesuun. Ei mennyt miksikään. Värit säilyi ja täytekään ei ruttuuntunut. :)

   Poista
 2. Kaunis täkki ja hyvä, ettei miksikään mennyt pesussa! :) Itsekin pidän vanhoista, värikkäistä täkeistä, pari olen perintönä saanut. Mukava blogi sinulla muutenkin, löysin sen juuri ja aion seurata jatkossakin! :)

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Oih, tuo täkki on aivan ihana! Mullakaan ei oikein ole ollut noiden löytämisessä tuuria :/ Yhden vihreän makuupussin suoraan 70-luvulta olen löytänyt, mutta muuten tuntuvat olevan kiven alla! Nuo vanhat väriyhdistelmät on kyllä niin herkkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyisi ehtiä kierrellä useammin kirpputoreja ja kierrätyskeskuksia, niin ehkä joskus toistekin yhtä hyvä tuuri osuisi kohdalle. Mä ihastuin juurikin tämän täkin raikkaisiin ja keväisiin väreihin. :)

   Poista