Se emännän huone

Viimeksi esittelin isännän huoneen (klik!). Ajattelin, että seuraavaksi vuorossa voisi olla sen vieressä olevan "emännän huoneen" esittely. Kun sain tehtyä hieman siivousta ja pienennettyä pyykkivuorta, niin kehtasin raoittaa teille kodinhoitohuoneemme ovea. :)

Kodinhoitohuoneemme oli edellisillä asukkailla vaatehuoneena, mutta koska halusin erillisen tilan pyykkihuollolle, niin se remontoitiin uutta tarkoitusta varten. Huone on pieni, mutta sinne mahtuu juuri ja juuri pyykkiteline sisään. Kun pyykkäykseen tarkoitetut tilat ovat kunnossa, niin mielestäni näiden ikävempien töidenkin tekeminen sujuu helpommin.

Kodinhoitohuoneessamme jatketaan tuttua mustavalkoista linjaa pienillä väripilkuilla. Kiintokalusteet ovat ikealaisia keittiökaappeja. Joo, meillä on aika paljon huonekaluja IKEA:sta... :D Niissä on mielestäni taas sitä 50-lukulaista fiilistä. Kaapeissa on säilytyksessä puhtaita pyyhkeitä, siivousaineita ja remppavaatteita. Pyykinpesuaineet löytyvät mustista peltipurkeista. Ne olivat jostain halpakaupasta ostamani kahvi- ja sokeripurkit, mutta kun sain keittiöön kauniimmat tilalle (klik!), niin ne maalattiin mattamustalla spraylla ja laitettiin Dymolla niihin nimikyltit. Marseille-saippua on käytössä villavaatteiden pesussa. Vanha pyykinpesuainemainos on löytynyt talostamme purujen seassa olleesta lehdestä. Keväisen raikkaat Luhdan pyyhkeet ovat joululahja äidiltäni. Ikealaiset kierrätyskorit toimivat pyykkikoreina. Niitä on kolme kappalette: kirjopyykille, valkopyykille ja 60 asteessa pestävälle pyyhe-/lakanapyykille kullekin omansa. Myös ne on nimikoitu Dymon avulla, että isäntäkin löytää oikean korin. Yksi tällainen löytyy myös keskikerroksen kylppäristä. Se on kevyt ottaa mukaan ja kantaa sieltä kellariin. Vanha hana on kierrätetty keittiöstämme tänne.


4 kommenttia

 1. Näyttää mukavan selkeältä. Meillä pesukone ja kuivausrumpu ovat tylsästi pesuhuoneessa. Muukin järjestely olisi mahdollinen kun kellarissa on paljon hukkatilaa, mutta kuten todettu, rahkeet ei vielä riitä kellarin uudelleenorganisointiin...

  Hieno löytö tuo mainos ja kiva idea laittaa se kehyksiin :)

  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita mainoksia löytyy myös meiltä kellarin rapuista. Ovat mielestäni hauskoja. :)

   Poista
 2. Tosi toimivan näkönen tila, taas olen niin kade. Meillä pyykkihuolto tapahtuu kylppärissä ja se on ihan toimiva, mutta laskutasoa se kaipaisi, jotta saisin siihen mankelin. Enää pitäs saada isäntä suostuteltua osto- ja asennuspuuhiin, miten se onnistuu..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei ole mankelia ja olen laiska silittämään lakanoita. Kotikotona tottui aina siihen, että pääsi mankeloituihin lakanoihin nukkuun, joten sen hankkimista olen harkinnut. En tosin tiedä, löytyykö sille meiltä paikkaa. Toivottavasti saat suostuteltua miehesi mankeliostoksille. :)

   Poista