Vadelmaista

Minusta Novitan kevään lankakartta on erittäin onnistunut. Se on täynnä toinen toistaan herkullisempia värejä. On vaaleanpunaista, keväänvihreää, persikkaa ja minttua. Lankakartta on täydentynyt myös muutamalla ihanalla uutuudella, kuten esimerkiksi Usvalla, josta neuloin pipon (klik!). Novitan kevään/kesän 2013 lankakarttaa pääset ihastelemaan täällä (klik!).

Pienet ja nopeat neulonta- ja virkkaustyöt on hyviä vaihtoehtoja päästä kokeilemaan uutuuksia. Tänä keväänä mukana on Bambu uudistettuna versiona. Myös siitä löytyy upeat värit. Itse päädyin vadelmanpunaiseen. Siitä syntyi tiskirätti. Tiskirätin neuloin pidennettynä helmineuleena ja virkkasin siihen ripustuslenkin. Bambusta neulotun rätin voi pestä 60 asteessa. Pikaisesti testattuna se toimii oikein loistavasti ja jättää pyyhittäessä keittiötasot kuiviksi. Innostuin asiasta sen verran, että täytyy varmaan neuloa toinenkin rätti, kun lankaa kerta jäi vielä noin puoli kerää.
Ohje: Novita kevät 2013, malli 65
Lanka: Novita Bambu
Puikot: 3 mm
Menekki: noin 22 grammaa

P.S. Oikeasta sivupalkista löytyy arvontavinkki. :)

4 kommenttia

 1. Aivan ihana!! Mä taidan kans kaivaa mun bambulangan esiin ja tehdä samanlaisen. Mä en vaan tiedä mikä on pidennetty helmineule, pitääpä katella netistä ohjetta..
  Ja toi kannukin on tosi kiva, onko se suomalainen vai joku ulkomaalainen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. :)

   Pidennetty helmineule: 1. rivi: *2o, 2n*, 2. rivi: neulo oikeat silmukat oikein ja nurjat nurin, 3. rivi: *2n, 2o*, 4. rivi: neulo oikeat s:t oikein ja nurjat nurin. Itse tein tähän rättiin 46 silmukkaa ja neuloin 19 cm. Tällöin rätistä tuli noin 19x19 cm.

   Kannu on kirppislöytö ja vanha tsekkoslovakialainen. :)

   Poista
  2. Kiitos ohjeesta :) mä olen vielä hieman tumpelo noiden neulomisten kanssa, enkä oiken vielä tajua mikä tarkottaa mitäkin. Mut sun ohjeen tajusin, jee!

   Poista
  3. Kiva juttu, jos oli apua ja selkeä ohje. Hieman näitä ohjeita tarvii kyllä opetella lukemaan. :)

   Poista