Eden

Viikonloppuna tuli vaihdettua bonsai uuteen ruukkuun. Ruukuksi valikoitui Orthexin Eden (klik!). Eden-ruukut ovat mielestäni ihanan raikas ja moderni vaihtoehto niille pyöreille perinteisille altakasteluruukuille. Eden-ruukkuja saa myös mustana. Kasvien juurelle laitoin vielä kaverin vinkistä koristekiviä, kun Elsaa tuntuu ruukkujen multa kiinnostavan ja multaisia tassunjälkiä on havaittu viherkasvien lähistöllä. ;)


Mielestäni viherkasvit voivat paremmin altakasteluruukuissa. Näissä Eden-ruukuissa on vielä riittävästi vesitilaa, joten viherkasvi pärjää ilman kasteluapua vaikka lomareissun ajan.

En tiedä johtuuko viherkasvien viihtyminen meillä siitä, kun lähes kaikki ovat altakasteluruukuissa vai kenties hoitotaitojeni parantumisesta. Joskus aikoinaan kun muutimme isännän kanssa ensimmäiseen omaan kotiimme, tapoin hetkessä hänen anopinkielen ja kliivian, jotka olivat tulleet toimeen ja kukoistaneet vähällä hoidolla vuosia. :D Toisaalta silloin asuimme vielä ahtaassa betonikopissa, jossa ikkunoita oli vain etelään. Nyt niitä on joka ilmansuuntaan. Äiti myös väittää, että viherkasvit viihtyy puutalossa paremmin. Oli niin tai näin, hyvä että viihtyvät. Nyt uskallan ehkä vähitellen hankkia niitä lisää. :)

2 kommenttia

  1. Kiva idea laittaa kiviä mullan päälle. Pitäisi itsekkin vaihtaa mullat kukkiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä säästää myös kastelun tarpeessa. Onhan noi kivet myös kauniita. :)

      Poista