Lankahiiri

Tänään hieman virkkailin Elsan kanssa. Elsa "auttoi" pureskelemalla lankaa ja huitomalla sitä tassuilla. :D

Tällaisen virkatun "hiiren" kuitenkin pikku apurista huolimatta sain aikaiseksi.


Hiiren sisällä on pääsiäismunassa ollut sisuskotelo. Kotelon sisälle laitoin kuivattuja herneitä, joten se rapisee kivasti. Hiiri on virkattu Novitan Flip flopista puikolla nro 6 yksinkertaisella ohjeella:

1.krs: virkkaa 6 kjs. Jatka virkkaamista spiraalina eli siirry edelliseltä kerrokselta suoraan seuraavalle kerrokselle. 2.krs: 2 ks jokaiseen silmukkaan = 12 ks. 3.krs: *2 ks, 2 ks samaan s:aan*, toista *-* = 16 ks. Jatkan virkkausta ilman lisäyksiä niin pitkään kunnes pötkylä on sopivan mittainen. Sovita aina välillä pääsiäismunan sisuskoteloa sisään, niin näet sopivan pituuden. Lopuksi: *2 ks, 2 ks yhteen*, toista *-* = 12 ks. Ja vielä seuraavalla kierroksella: *2 ks yhteen*, toista *-* = 6 ks. Kiristä pää umpeen. Tämän jälkeen voit virkata vielä haluamasi määrän ketjusilmukoita hiirelle hännäksi.

Jos käytät ohuempaa lankaa (esim. Novita Nalle tai 7 veljestä), niin voit virkata vaikka kaksinkertaisella langalla tai yksinkertaisella langalla virkatessa tehdä yhden lisäyskierroksen alussa lisää (*2 ks, 2 ks samaan s:aan*, toista *-* = 24 ks). Tämä ei ole niin tarkkaa, joten kokeilemalla se selviää. :)

Virkkaaminen oli Elsan mielestä niin väsyttävää puuhaa, että nyt hän nukkuu sohvalla. Katsotaan, mitä Elsa tykkää uudesta lelustaan, kunhan herää päiväuniltaan.

2 kommenttia

 1. Kaunis kissa :) Näyttää jo virkkaamispuuhien päätteeksi niin onnelliselta että varmasti ilahtuu myös lopputuloksesta.

  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Uusi lelu oli oikein mieleinen. Sillä leikittiin pitkä tovi päikkäreiden jälkeen. :)

   Poista