Risusavotta

Isäntä oli ahkera ja leikkasi kaksi neljästä omenapuustamme perjantaina. Kaksi ei kaivannut akuuttia leikkausta, joten ne saa huilata tämän vuoden.


Tänään sitten silppusimme oksat, niin on taas kesäksi hieman katetta.


Aurinko paistoi ihanasti ja ränneistä valui vesi. Autotallin lappeelta lumi oli pudonnut hauskasti muodostaen tunnelin. Ja hei, ei näy jääpuikkoja! Vintin eristeet taitaa toimia. :) Nälkähän siinä ulkoillessa tuli, joten laitoin hautumaan burgundinpataa ja keitin perunoita. :) Ohje pataan löytyy täältä (klik!).
Eilen kävimme myös isännän kotipuolessa hieman tonkimassa varastoja. Teimme hyviä löytöjä. Niistä lisää vaikka huomenna.

Nauttikaa auringosta! :)

Tervetuloa uudet lukijat! :)

2 kommenttia

 1. Meilläkin leikattiin omenapuita tänään, vähän vanhoja ja tarkemmin uudempia. Kamalan vaikeaa leikata nuoria omenapuita kun pelkää että pilaa ne leikkaamalla, mutta pakko olisi kuitenkin luoda oikeanlaista runkoa ja oksistoa tulevia vuosia varten. Ja oksien taivuttamiseenkin pitäisi perehtyä keväämmällä. Mutta onneksi on nuo vanhat ja sitkeät puut, jotka jaksavat tehdä satoa.

  Mukavaa pääsiäistä!
  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeaa ja silmää vaativaa hommaa omenapuiden leikkaus kieltämättä on. Meillä kaikki neljä puuta on vanhoja (istutettu ehkä 60-luvun alussa) ja niitä ei ole erityisemmin muotoiltu ja leikattu. Vaikea päättää, mitkä oksat leikkaisi ja kuinka paljon, että ei kiusaa puuta liikaa.

   Poista