Hometta ja hiirenkakkaa
Tänään oli vanhassa opinahjossani irtaimistokirppis. Koulussa todettiin hometta muutama vuosi sitten ja nyt tämä ensimmäiseltä osaltaan 1920-luvulla  rakennettu talo puretaan. Myynnissä oli kaikki mahdollinen irtaimisto, mitä ei ollut uuteen kouluun siirretty. Myynnissä oli mm. opetustauluja, karttoja ja huonekaluja. Kirppiksen piti alkaa klo 16, mutta ovet olivat jo 20 minuuttia ennen auki, kun saavuin paikalle. Hyvä siis, että olin ajoissa. Itse suuntasin heti kohti maantiedon, biologian ja kemian luokkia, koska tiesin sieltä löytyvän ne parhaat jutut. Osa opetustauluista olivat hieman homeessa ja hiirenkakassa, kun olivat olleet koulun ullakolla säilytyksessä. Sain ne kuitenkin siistittyä hyvin kotona. Hintakaan ei päätä huimannut, kun maksoi pinkasta tauluja yhteensä vain 25 €. Kemian labrasta myöhästyin ja sieltä oli mennyt jo kaikki labra-astiat. Kenellekään ei ollut kuitenkaan kelvannut kaapin kätköissä ollut Riihimäen lasikannellinen purkki, joten sainpa sentään sen. Purkista, Ariksen työvalaisimesta, kolmesta Sarviksen Majuri-henkarista, koeputkitelineestä ja metallikorista maksoi yhteensä 8 €, ei paha. :)

Tulipa samalla heitettyä hyvästit entiselle koululleni. Sieltä on monta hyvää muistoa ja niiltä ajoilta jäi monta hyvää ystävää.

Kotiin kun pääsin, niin kurkkua kutitti ja oli pakko pestä huolella kädet. :D

4 kommenttia

 1. Hienoja esineitä löysit! Sulle oli hyötyä "sisäpiiritiedosta", kun tiesit heti suunnata parhaille apajille! Olisi ollut kiva päästä katsomaan, mitä siellä oli. Kiitos kuitenkin vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opetustaulut oli siellä musta mielenkiintoisin juttu. Harmi kun suurinosa oli huonon säilytyksen takia huonossa kunnossa. Olisin ehkä enemmänkin niitä voinut ottaa, jos olisin tiennyt kuinka halpoja ne oli. Siellä siis mitään ei ollut valmiiksi hinnoiteltu, vaan lopuksi mentiin kassalle tinkaan.

   Poista
 2. Voi jestas, mitä löytöjä! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin itsekin iloisesti yllättynyt, mitä kaikkea löytyi. Vielä kun hinnat ei edes päätä huimannut. :)

   Poista