PiirustuksetOlen harmitellut sitä, kun meiltä ei löydy tämän talon vanhoja piirustuksia ja miettinyt mistä ne voisin saada käsiini. Ennen kuin ehdin ryhtyä tuumasta toimeen, piirustukset ilmestyivät meidän postilaatikkoon! :) Ne olivat jääneet sen firman arkistoihin, joka aikanaan teki kuntotarkastuksen ensimmäisen asukkaan taloa myydessä. Me siis olemme kolmannet asukkaat. Meitä ennen talossa ehti asua kolmihenkinen perhe noin kahden vuoden ajan.


Isännän kanssa naureskeltiin näille piirustuksille, että ihan kivat kuvat, mutta ei kyllä tästä talosta. :) Kuvat ovat varmaan vaan piirretty sillä hetkellä olleiden ideoiden perusteella, mutta tehdessä suunnitelmat ovat hieman muuttuneet. Mutta eipä tuo kai silloin 50-luvulla vielä niin tarkkaa ollut. :) Talon piirustukset pääsivät kehyksiin olohuoneen seinälle. Mukana oli myös talon rakentaneen leskirouvan kirjoittamia tietoja talosta. Niistä selvisi mm. että wc oli rakennettu taloon vasta 70-luvun alussa, samoin yläkerran huone. Kuntotarkastusraportissa oli myös ensimmäisen asukkaan aikaisia kuvia. Silmiini pisti erityisesti kuva keittiöstä, jossa lieden päällä oli ihanat Finelin Ritari-liesisuojat! :) Finelin Ritaria meiltä ei vielä löydy, joten tämän kuvan innoittamana täytyy laittaa se metsästyslistalle. :)

6 kommenttia

 1. Anopilla oli muuten justiinsa nuo samat liesisuojat! Tosin taitavat olla jo kaatopaikalla, kun anopin kuoleman jälkeen appiukko muutti pienempään asuntoon ja laittoi roinaa roskiin. Kivahan tuo piirustus on, oli mistä talosta tahansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse varmaan hankkisin samanlaiset liesisuojat, mutta tuohon uuteen keraamiseen lieteen ne ei enää sovi. Mielestäni piirustus on nyt oikein upea kehyksissä seinällä. :) Isoimmilta osilta se kyllä vastaa todellisuutta, mutta joitakin poikkeavia ratkaisuja siitä kuitenkin löydettiin, esim. kuisti ei ole tuollainen talon päädystä ulkoneva ja kellarin seinät eivät mene ihan piirustuksen mukaan.

   Poista
 2. Hieno yllätys että saitte nuo piirustukset ja muut vanhat dokumentit käsiinne. Varmasti osaatte niitä vaalia. Kuvittele miten ihanan odottavat ja jännittävät tunnelmat on ollut silloin kun noita piirustuksia on ensimmäistä kertaa katseltu... :)

  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi olla hienoa palata hetkeksi ajassa taaksepäin talon rakennusaikaan. Varmasti ollut jännittävää aikaa talon rakentaneelle pariskunnalle. Oli myös hienoa saada lisää tietoa talosta vanhojen dokumenttien myötä. :)

   Poista
 3. hih, meilläkin roikkuu talon piirustukset tossa seinällä..:) Ja tosiaan kuvat on tainnu tohon aikaan olla "vähän sinne päin" piirrettyjä. Mutta oli ne piirretty sitte oikein tai väärin, ni kiva niitä on tutkailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, mielenkiintoista niitä on ihmetellä ja ne on tosi kiva sisustusjuttukin. :)

   Poista