Vitriini


Sain isännältä oikein mieluisen synttärilahjan: vitriinin. Olen jo pidempään hakenut vastaavaa vanhaa vitriiniä meidän olohuoneeseen, mutta toistaiseksi mieleistä ei ole tullut vastaa sopuhintaan lähialueelta. Isäntä sitten hankki Askon uustuotantoa olevan Alvar Aallon suunnitteleman vitriinin Torin kautta. Tykkään kyllä niin kauheasti 50-luvun huonekalujen sirosta muotoilusta! Tämä vitriini oli kuin tehty sille suunnittelemaani paikkaan. Sinne saankin kauneimpia astioitani ja osan emaliaarteistani nätisti esille. Kun siirtelin astioita keittiön kaapeista vitriiniin, niin vitsailin isännälle, että nythän saan ostaa taas lisää astioita, kun keittiön kaappeihin tuli lisää tilaa. ;)


Tänään "lenkkeiltiin" Elsan kanssa torppa kaksi kertaa ympäri. Kiemurreltiin saniaisten välistä ja ihmeteltiin pullistuvia nuppuja omenapuissa. Seuraavalle lenkille täytyy ottaa kamera mukaan, niin saan räpsittyä muutaman kuvatuksen tännekin.

Ja hei, huomasin viikonloppuna pääskysten saapuneen. Kesä on siis täällä! 
Aurinkoista viikkoa! :)

12 kommenttia

 1. Voi kun ihana! Ja onpa hyvässä kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kanssa tosi paljon. On kuin meille tehty. :)

   Poista
 2. Voi, miten kaunis vitriini! Paraatipaikka noille ihanille Fineleille ja Kastehelmille ja ja ja...

  Niin, ja voitit itsellesi emaliastiat sekä puutarhakirjan, laitapa minulle sähköpostilla (sininiitty.blogi(at)gmail.com) osoitteesi ja puhelinnumerosi (Smartia varten)! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ihmettä, minäkö muka olen voittanut jotain arvonnassa!? Voi kuinka ihana yllätys, kiitos kiitos! :)

   Poista
 3. Tutun näkönen kahvipannu! Täältä löytyy samanlainen.. :) Elsa on kyllä hauskan värinen pilkkuinensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvipannu on mun ensimmäisiä Finel-löytöjä. :) Se on kuin uusi, mutta vielä ei ole tullut käytettyä. Meillä kun ikävä kyllä ei ole puuhellaa (talon rakentanut pariskunta on purkanut sen), niin ei ole kunnon paikkaa keitellä pannukahvia. Onko pannu teillä käytössä? Osaatko sanoa, voiko näitä vanhoja emaliastioita käyttää keraamisella liedellä? Itse ajattelin uskaltautua kokeilemaan, mutta olen kuullut, että ne astiat joissa on emalinen pohja saattavat värjätä. Tosin tässä pannussa ei kai ollut.

   Elsa on kyllä todellinen kaunotar (taitaa mun mielipide tosin olla hieman puolueellinen). :D Ihastuin sen pilkkuihin ja niiden ansiosta se pääsi muuttamaan meille KKY:n kautta, vaikka toinenkin hyvä vaihtoehto oli.

   Poista
  2. Jep, pannu on käytössä. Sitä oon käyttäny ainoastaan puuhellalla, mutta muita emalisoituja oon käyttäny keraamisellakin. En mä oo edes ajatellu että vois värjätä :D ja niin ei oo kyllä tapahtunu.

   ..niin ja haastetta pukkaa http://tilamarttila.blogspot.fi/2013/05/haaste-11-asiaa-minusta.html ..:)

   Poista
  3. Hyvä tietää. Nyt mäkin uskaltaudun kokeilemaan. :)

   Kiitos haasteesta. :)

   Poista
 4. Sinulle olisi pieni haaste blogissani :) Aurinkoista kesän odotusta!

  VastaaPoista