RaparperisimaRaparperisima

3 litraa vettä
2 litraa raparperinpaloja
1 kg fariinisokeria
1 sitruunan mehu
5 litraa vettä
1/4 tl kuivahiivaa

Kuumenna 3 litraa vettä ja laita joukkoon paloitellut raparperit. Keitä 5 minuuttia miedolla lämmöllä ja jätä jäähtymään. Mittaa sankoon sokeri, sitruunamehu ja jäähtynyt raparperiliemi. Lisää hiiva ja 5 litraa vettä. Peitä juoma pyyhkeellä ja anna sen käydä seuraavaan päivään. Siivilöi sima ja pullota se. Paras sima valmistuu kellarin viileydessä noin viikossa. Pikasiman valmistat huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä.

Nauti tämä raikas janojuoma hyvin viilennettynä kauniina kesäpäivänä. :)

10 kommenttia

 1. Tota täytyyki kokeilla! Maistuu varmaan hellepäivinä ihan sika hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä helteessä kun kitkin mustaherukoiden alusia, niin maistu kieltämättä hyvältä. :) Olisin ehkä tykännyt vielä enemmän, jos olisi ollut vielä kirpeämpää. Täytyy siis jatkaa ohjeen kehittelyä ja laittaa vaikka kaksi sitruunaa seuraavalla kerralla.

   Poista
 2. Ihanan näköistä! ja kaunis tuo lasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasi on Riihimäen Hertta ja mun suosikki. Näitä oli meidän mummolassa ja monet mehut on näistä tullut juotua. Nyt tuli kolme vastaan kirpulla, niin oli pakko ostaa. :)

   Poista
 3. Kiitos ohjeesta, taidan napata sen talteen. :) Ja tuo lasi..! Meillä oli juuri noita kotona, kun olin pieni. Mihinkähän nekin ovat kadonneet. Taas lisää bongattavaa kirppiskierroksille... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin tulee näistä lapsuus ja mummola mieleen. Toivottavasti meitä molempia onni suosii kirppiksillä, kun itsekin haluaisin kartuttaa kolmen lasin joukkoa. :)

   Poista
 4. Mulla on juuri sun ohjeella tehty sima käymässä :)

  VastaaPoista
 5. Just mietin, että mitä keksisin huomattavan satoisista raparpereistäni - tätä on kyllä testattava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä hyvä keino tuhota raparperia ainakin hieman. :)

   Poista