Sateen jälkeen
Tänään päivä on alkanut aika harmaana, mutta lämpimänä. Kevyen kesäsateen tauotessa hetkeksi päätin suunnata kameran kanssa puutarhaan. Toivoin sateen raikastamaa ilmaa, mutta sen sijaan ulkona olikin kuumaa ja kosteaa. Tämän lähes trooppisen elämyksen kruunasi läheiseltä kahvipaahtimolta tuleva paahtuneen kahvin tuoksu. Jossain kaukaisuudessa jyrisi hieman, joten ehkä se ukkonen tulee vielä tännekin raikastamaan ilmaa.


Puutarhassa on tällä hetkellä loistossa monta komeaa kukkiaa. Humalat kiipeävät salkojaan pitkin taivaaseen. Tiesitkö, että Suomessa on edelleen voimassa vuoden 1734 lakiin kuulunut rakennuskaari, jonka seitsemännen luvun mukaan ”jokaisessa talossa pitää olla humalisto” ja siinä tulee olla vähintään 200 humalasalkoa. Jos tätä lakia ei noudata, voi tiedossa olla sakkorangaistus. Teidän helpotukseksi voin kuitenkin kertoa, että tätä lakia ei millään tavalla enää valvota. Tämän tietoiskun tarjosi luotettava lähteeni Wikipedia. :D Meiltä löytyy kolme salkoa. Naapurit tänne muuttaessaan ihmettelivät, kun tämän talon rouva aina keväisin tökki seipäät maahan pystyyn. Itse päätin jatkaa tätä perinnettä.Osaako joku kertoa, mikä on tuo sininen kellokukka? Entä kuka/mikä on mennyt tuhoamaan valamonruusujen lehdet?!

Kiitos kaikille kommenteistanne edellisiin postauksiin. :) 
Tervetuloa kaikki uudet lukijat! <3

8 kommenttia

 1. Eikös toi ole kurjenkello? Niin mummo ainakin mulle joskus opetti. Ihania kukkia kyllä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyi oikein tarkistaa kuvahaulla asia, mutta mielestäni ei kyllä ihan samalta näytä. Näitä sinisiä kellokukkia on kyllä niin valtavasti, että vaikea näitä on erottaa.

   Poista
 2. Olisko ukonkello ja ruusua saattaa vaivata ruusuetanainen. Omissakin ruusuissa on milloin mitäkin tuholaista, mutta myrkyttämään en ole vielä ruvennut, kun kukinta on kuitenkin yleensä onnistunut ja seuraavana vuonna ei välttämättä ole mitään vaivaa samassa yksilössä. Kyllä niitä vissiin myrkyttääkin voi, jos tuho on kovin paha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukonkello se voisikin olla, kiitos! :) Itsekään en viitsi myrkytellä, kun ruusut kuitenkin kukkii. Saisi kyllä etanainen tai mikä lie jättää ne rauhaan.

   Poista
 3. Hih, ihastelin just tuota humalasalkoa! Me käytiin mökkireissulla metsäkävelyllä ja löydettiin vanha pihan paikka missä humala kasvoi villinä. Isäni kertoi just samaa mitä sinä - aikas hassua, että on humalat pitänyt pihassa kasvaa :) Vähän suunnittelin, että hakisin meillekin humalan alkuja, kunhan syksy koittaa...
  Ja mieletön tuo sohva täkkeineen - ei yhtään tekis mieli ottaa nokosia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Humalasalot on kyllä aika komeat pihassa. Niiden hurjaa kasvuvauhtia on hauska seurata alkukesästä. Laita ihmeessä oma humala kasvaan, että ei tule sakkoja. ;)

   Poista
 4. Itse olen ihastunut erityisesti jalopähkämöihin, joita teidän pihalla näyttää kasvavan paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä ihania. Olen yrittänyt pitää puutarhan värimaailman hempeissä sävyissä ja ne sopivat tänne hyvin. :)

   Poista