Operaatio C-vitamiinit talteen


Viimeistä lomaviikonloppua on vietetty mökillä rentoutuen ja tukkaputkella puutarhassa viilettäen. Tuntuu, että kaikki kypsyy nyt yhtä aikaa, enkä meinaa pysyä marjakippoineni tahdissa mukana. Vadelmaa tulee ennätyssato, eivätkä viinimarjat huonoksi kakkoseksi jääneet. Tänään onkin sitten höyrytetty mehua ja pakastettu. Siinä sivussa heiluttelin vähän lapiota. Länsipuolelle taloa on rakentumassa uusi istutusryhmä.

Tämän postauksen myötä sain hyvän tekosyyn esitellä uusimman aarteeni: ison Esteri Tomulan suunnitteleman Tatti-kulhon. Pitkän etsinnän jälkeen se on vihdoin minun. <3

Kuvan marjat ovat omaa satoa ja ehkä maailman herkullisimmat Siiklit appivanhemmilta. :) Ei mitään rupikonnia, kuten miehen isoäiti kutsui kaupan perunoita.


Huomenna se arkinen puurtaminen sitten alkaa. 
Sainhan tässä jo viisi ja puoli viikkoa laiskotella, joten nyt on akut täynnä.

Reipasta alkavaa viikkoa kaikille! 
Varsinkin meille arkeen palaaville. :)

6 kommenttia

 1. Ihanat Tatti-kulhot <3 Äidiltäni löytyy tuo iso versio ja siinä tehdään aina jouluisin imelletty perunalaatikko :)
  On tämä sadonkorjuu ihanaa, joskin hieman työlästä aikaa ;) Meilläkin on kerätty tänään toistakymmentä litraa mustia viinimarjoja. Huh. Onneksi on reipas marjanpoimija apuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi viikonloppuna oli upea ilma, niin ei haitannut kykkiä marjapuskassa. Kovin hidastahan tuo mustien kerääminen on, kun melki saa yksitellen nyppiä. Punaisista saa ämpärin nopeammin täyteen, kun mehustusta varten voi kerätä terttuineen.

   Poista
 2. Nuo Tatti-kulhot on kyllä ihania, kelpais mullekin! Minunkin pitäisi jostain viinimarjoja hankkia, innostuin niin mehustamisesta pakastimen tyhjentämisen yhteydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tyhjensin loput marjat pakastimesta mehustimeen. Tuli kyllä hyvää mehua, kun oli mansikat, mustikat yms. sekaisin.

   Poista
 3. Viis marjoista, mutta tattikulhot!!! Kiva kun poikkesit ihan pihalla blogissa, niin löysin tieni tänne :) Olen pitkään himoinnut noita kaunottaria, mutta en ole raaskinut ostaa... toivottavasti metsästys tuottaa joskus toivotun tuloksen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi! :) Tatit on kyllä törkeissä hinnoissa. Rompepäivillä katselin isoja 70-80 euron hintaan. Olivat kyllä priimakunnossa. Omassani on pari kauneusvirhettä, niin sain sen edullisemmin.

   Poista