Portaat


Päätin, että on se lomalla saatava jotain tehtyäkin ja to-do-listaa lyhennettävä. Käväisin siis maalikaupoilla. Ensin kevyt hionta, pölyjen pyyhintä, kissa evakkoon kellariin ja maalisuti heilumaan. Yläkertaan johtavat portaat saivat siis uuden värin. 

Maalikaupassa olin valitsevanani suurinpiirtein vanhan värin, mutta portaista tulikin paljon vaaleammat ja sinisemmät. Hyvä näin, koska tykkään niistä nyt enemmän! Koko portaikon ilme kirkastui. Portaat kaipasivatkin huoltoa, koska maali oli pakoin hyvin kulunut ja portaissa oli tarhoja, joita en ollut saanut kunnolla jynssäämällä pois. Maalina on Tikkurilan Betolux Akva Lattiamaali-värikartan sävyssä 2113. Tikkurilan tuotevalikoima on tämän talon ja entisen asuntomme remontin myötä tullut hyvin tutuksi, mutta Betolux Akva oli minulle uusi tuttavuus. Yllätyin kuinka hyvin se peitti ja kuinka tasaisesti se levittyi. Muutaman tunnin päästä uskalsi myös jo portailla kävellä.

Hieman mietityttämään jäi kyllä kiiltävä ja liukas pinta. Saa nähdä, kuinka nopeeta talvella tullaan villasukat jalassa portaat alas. :D

Samalla innostuin asentamaan vielä jokusen puuttuvan listan. Etenkin keittiöstä kellariin johtavan oven päältä puuttunut lista on häirinnyt jo tovin. Vielä olisi listoja laiteltavana, mutta ei sitä pidä rehkiä liikaa kerralla. ;)


Vaniljakermajäätelö loppui, joten täytyy varmaan polkaista kauppaan, että saan taas tehtyä tuoreista omista mansikoista pirtelöä.

Aurinkoista päivää! :)

12 kommenttia

 1. Ihanaa, kun to-do-lista lyhenee :) Kunhan ei vain pitene samaan aikaan toisesta päästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, taidat olla oikeassa. :D Aina kun jonkun nurkan saa kuntoon, niin huomaa, että vieressä olisi vielä laitettavaa... :)

   Poista
 2. Portaista tuli kauniit!
  Täällä kuluu nougat jätskiä litra tolkulla...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Mä taidan ottaa välipalaksi suklaajätskiä. ;)

   Poista
 3. Ihana löytö tämä sinun blogisi, jään seurailemaan! :)
  Kaunista.

  VastaaPoista
 4. Tulihan kauniit portaat! Ja hieno tunne, kun saa tekemättömien töiden listaa lyhyemmäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lyhentämistä listassa vielä olisi, mutta pikkuhiljaa. :)

   Poista
 5. Teidän portaat näyttää hyvin samanlaiselta väritykseltään, kuin meillä. :) Betoluxilla varmaan kanssa suditaan, mutta rappuset ovat remontin viimeinen vaihe vasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin portaat ovat jääneet niiden viimeisten hommien joukkoon. Ne on hieman kierot ja narisee, mutta en halunnut uusia niitä. Mielestäni ne on juuri tuollaisena loistavat vanhaan taloon. :)

   Poista
 6. Ihanat siniset portaat! Meidän portaat ei oo edistyny mihinkään, eikä varmaan tuu edistymäänkään ennen talvea. Noh, siihen saakka ihaillaan muiden portaita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Portaat sai meilläkin odottaa uutta maalia jonkun tovin. Nyt on mietinnässä mitä portaikon seinille tulisi tehdä. Siinä on vielä vanhat lastulevyt ja seinä on koottu useista palasista. Ei siis näytä saumoineen kovinkaan kivalta.

   Poista