Emaliin kiiltoa


  
  

Facebookin Lumppulassa oli tovi sitten keskustelua, miten poistaa emaliastioista harmaat vispilän jäljet. Joku siellä sitten mainosti Universal Stonea. Oma äitini on käyttänyt sitä siivoukseen jo vuosien ajan, mutta itse en ole tullut sitä ostaneeksi normaaleja puhdistusaineita korkeamman hinnan takia (Prismassa 16,99 €). Ennen ja jälkeen kuvat olivat kuitenkin niin huikeita, että päätin sijoittaa tähän, koska onhan aine riittoisa.

Ajattelin jakaa nyt teille kaikille tämän vinkin, jos se ei ole ennestään tuttu. Itse olin ihan ihmeissään, kuinka Tatti-kulhoni pohja puhdistui ja Malva-lautasista lähti ruosteiset jäljet. Tatti oli ulkopinnaltaan kuin uusi! Ikävä kyllä aine ei sentään niin hyvää ollut, että olisi kadottanut naarmut. :D Ainetta kannattaa kokeilla myös posliiniin tulleisiin aterimen jälkiin. Vaikka aine on myrkytön, niin pesin itse kaikki astiat huolella astianpesuaineella lopuksi. Tästä lähtikin aikamoinen ketjureaktio ja puhdistin ja kiillotin astian toisensa perään ja näytin niitä isännälle innoissani. :)

6 kommenttia

 1. Eikös olekin ihana aine! En muista milloin viimeksi olisin ollut yhtä innostunut puunaamisesta ja jynssäämisestä!
  Ps. Kiitos viimeisestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin mietin vaan koko ajan, että mitä jynssäisi seuraavaksi! :D Teki kyllä uskomattoman säväyksen Tatille. Tosi kiva kun kävitte. Yritetään nähdä jatkossa useammin. :)

   Poista
 2. Meillä on kanssa vastaavaa (All tiptop) ja olen sillä monet astiat tavarat ym. puhdistanut. Hopealusikkakin alkoi kiiltämään ja tummumat poistui kuin itsestään... Samoin kahvipannun tummumat lähtee nopeasti ym. Ja riittoisaa on, vaikka mullakin vain pieni puteli! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä uskomaton aine. En ole varmaan koskaan ollut mistään puhdistusaineesta näin fiiliksissä. :)

   Poista
 3. Mahtavaa että löysin blogiisi! Olen vannoutunut ihmesienen käyttäjä,mutta tämä kuulostaa vähintäänkin yhtä hyvältä! Minulla on mummon peruja oleva Arabian kannu joka on sisäpuolelta ruosteisen värinen, kun ilmeisesti ruostevesi on värjännyt sisäpinnan. Pitääpä kokeilla josko tämä toimisi, sillä ihmesieni ei juurikaan auttanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että löysit tänne! :) Itsekin olen monta ihmesientä hangannut loppuun, mutta taisi tästä tuotteesta tulla uusi suosikkini. Toivottavasti saat Arabian kannusi pelastettua. :)

   Poista