22.8.2013

Kuningatarpiirakka

Yksi loppukesän ehdottomista lemppareistani on kuningatarpiirakka. Tähän piirakkaan pääsi ihan oman pihan vadelmat ja pensasmustikat. Nam! :)



KUNINGATARPIIRAKKA

2 munaa
1 dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 dl öljyä
1 dl appelsiinimehua

3 dl mustikoita ja vadelmia

1 tlk rahkaa
4 rkl maitoa
1 muna
6 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, öljy ja mehu varovasti sekoittaen. Kaada taikina piirakkavuokaan.
Ripottele pinnalle marjat.
Sekoita keskenään rahka, maito, muna ja sokerit. Kaada seos marjojen päälle.
Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-40 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja reunat saaneet kauniin värin.

Halutessasi voit korvata 1 dl vehnäjauhoja kauraleseillä. Tämän leipurin kaapista ei juurikaan vehnäjauhoja ja kaurahiutaleita eksottisempaa löydy, joten itse leivon yleensä vain vehnäjauhosta. :)

7 kommenttia:

  1. näyttääpä hyvältä! pitää seuraavan kerran leipoakin tämmöinen piirakka eikä aina vaan pelkkää mustikkapiirakkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Vadelmat on kiva lisä. :)

      Poista
  2. Varmasti maistuu hyvältä...kuningatar hillokin on elttujen kanssa maiskis...:)

    VastaaPoista
  3. Pitikin törmätä näin makoiseen ohjeeseen juuri dieetin alkajaisiksi! Noh, laitetaan korvan taakse, josko syksymmällä herkuttelisi tällä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa laittaa ohje jemmaan herkkupäiviä varten. :)

      Poista
    2. Ja loistavaa, kun kävit jättään komentin. On kiva löytää muidenkin rintsikka-asukkien blogeja. :)

      Poista