Omenoita, omenoita!
Omenasato tulee tänä vuonna olemaan runsas. Ainakin valkeakuulasta tulee ihan ennätysmäärä. Jokavuotinen omenaruljanssi on jo alkanut, kun on saanut kärrätä kompostiin maahan tippuneita. Varmaan tämän kuun puolessa välissä päästään viimeistään herkuttelemaan ensimmäisillä. Karviaiset odottavat jo poimijaansa.

Koko satoa en millään pysty itse hyödyntämään, joten kaikki ystävät ovat tervetulleita omenavarkaisiin! :)

12 kommenttia

 1. Meidän omenapuu on vasta muutaman vuoden vanha, siihen tulee viime laskelmien mukaan 9 omenaa! :)Nuo punaiset karviaiset on niin hyviä suoraan puskasta suuhun :) Meillä on vihreitä karviaismarjapuskia ja niihin näytti tulevan ihan muutama marja vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kaikki puut ovat aika pian talon rakentamisen jälkeen istutettuja ja tekevät kyllä komean sadon. Riittää todellakin jaettavaksi muillekin! :)

   Poista
 2. Omenia tulee meilläkin paljon, mutta marjapensaista saatin suut makeaksi...ei siis mehuja sun muuta. Todella vähän tuli, kuivuuskohan syynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuli mielestäni suht normaali marjasato. Mustaherukkapensaat ovat kuumassa ja kuivassa rinteessä, joten eivät vielä meidän aikana ainakaan ole tehneet kovinkaan kummoisia satoja. Pari mehumaijallista kuitenkin sain ja punaisia olisi vielä hieman pensaissa.

   Poista
 3. Oi tuleepas sinne hieno sato. Meillä on nuoret omenapuut, että siinä mielessä en valtaisaa satoa odottanutkaan, mutt viime vuoden sadon huomioonottaen, nyt tulee vain muutamia hassuja omppuja. Onneksi muita herkkuja on pihasta saatu enemmän talteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenapuu ottaa kyllä oman aikansa ennen kuin kasvaa kunnon satoikään. Mä istutin tänä kesänä päärynäpuun. Toivottavasti se selviää talvesta ja tekisi pian päärynöitä. Malttamattomana jo odottelen.

   Poista
 4. Hups! Etsin aamulla jotain kivaa sisustusblogia. Blogilistalla törmäsin blogiisi ja hups: tämähän imaisi mukaansa taidokkaasti. On saanut mes huolehtia lapsista melkein koko päivän kun minä olen vain ihaillut ja inspiroitunut! :) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista! Lämpimästi tervetuloa lukijaksi. :)

   Poista
 5. Onpas kauniita omenia :) Teillä ei taida olla vaivaa muumiotaudista? Minua harmittaa, kun iso osa meidän vanhimman omenapuun sadosta on muumiotaudin pilaamia. Mutta puu on niin arvokas ja kaunis että ei sitä viitsi vaihtaa taudinkestävämpään lajikkeeseenkaan.

  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kyllä muumiotautia on meilläkin jonkin verran. Ei onneksi riesaksi asti. Totta, vanhat omenapuut on kyllä niin kauniita, että niiden kaataminen harmittaa. Niin kauan kuin meidän puut pysyvät edes jotenkin hengissä, niin ne saa kyllä kasvaa ja olla. Ilmavaksi leikkaus ja muumio-omenoiden hautaus/polttaminen voisi estää taudin leviämistä.

   Poista
 6. Oi, miten herkkuja omppuja! Ja paljon. :)
  Meillä ei harmillisesti ole yhtään omenapuuta eikä oikein mahdu istuttamaankaan. Syksyllä raikkaat omenat vaan on niin ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omput on kyllä herkkuja puusta suoraan syötynä. Niistä tulee myös ihana loppukesän tuoksu puutarhaan. :) Toivottavasti pääset edes jonnekin omenavarkaisiin.

   Poista