PellavaliinaÄitini oli taas siivoillut kaappejaan ja löytänyt sieltä vanhan pellavaliinan. Ajatteli, että se voisi kelvata minulle ja oikeinpa tiesi. :) Äitini arveli sen olevan ehkäpä 50-60-lukua. Myöhemmin lähdin tutkimaan asiaa ja selvisi, että liina on Dora Jungin Tampellalle suunnittelema. Dora Jung työskenteli Tampellassa vuosina 1936-1941 ja 1956-1972. Mikäli joku teistä tuntee Jungin töitä paremmin, niin olisin kiitollinen, jos joku osaisi kertoa tälle liinalle nimen tai valmistusvuoden. :)

Ilma alkaa käymään selvästi syksyisemmäksi ja täällä lämmitettiin takka ensimmäistä kertaa eilen. Pihahommat ei enää kiinnosta, joten sisustusrintamalla on tapahtunut ja lisää tapahtuu koko ajan. Muuta mukavaa sitten myöhemmin. Kivaa viikonlopun jatkoa!

Lisäys. Kyseessä on Tampellan mallinumero 489 ja se on nimeltään Sirkka. Tampereen museotitetokannan mukaan sitä on valmistettu vuosina 1967-73. Kuviota on kahta kokoa (Sirkka ja pikku-Sirkka ). Varsinaista suunnittelijaa ei tiedetä, mutta mallin arvellaan olevan ulkomaista alkuperää. Materiaali on puolipellavaa ja kude damastia. Kiitos tästä tiedosta lukijalleni! :) 

10 kommenttia

 1. Kaunis liina! :) Meilläkin on satunnaisesti nyt pari kertaa takkaa lämmitetty olohuoneessa. Ulkolämpötila oli aamulla vain kaksi astetta lämpimän puolella, sen huomasi kyllä sisälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, siellä onkin jo vilpoista ollut. Sitten onkin ihanaa käpertyä takkatulen ääreen.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ne on kyllä kauniita. Tässä on vielä mielestäni oikein ihanat värit ja kuvio.

   Poista
 3. Onpa kaunis liina! Jos ei täältä apua löydy niin retrokirppiksellä fb:ssä ainakin löytyy asiantuntijoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin, että täytyy varmaan kysyä apua Lumppulasta. Inkerin arkiston jo kahlasin läpi, mutta sieltä ei apua löytynyt.

   Poista
 4. Oi! Meijän lapsuudenkodissa on sama liina. Monesti oli olohuoneen pöydällä :) vaan en kyllä tunne tarkemmin liinan alkuperää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olohuoneen pöydälle itsekin tämän asettelin. On vaan vaikea saada asetettua kauniisti nykypäivän isoihin ruokapöytiin.

   Poista
 5. Täälläkin polteltiin eilen keittiön puuhellassa ekat tulet. Siitä lämmöstä tulee vaan se oma tunnelmansa. :) lepposaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Puulla lämmittäessä tulee kyllä ihan omaa luokkaansa oleva lämpö ja kaupanpäälle tuli on vielä tunnelmallista katsottavaa.

   Poista