Meidän karvapallo

Elsa-kisu muutti meille Kissojen katastrofiyhdistyksen eli KKY:n (klik!) kautta 3.3.2013. Nimen Elsa hän oli jo saanut sijaiskodissaan ja mielestäni nimi sopi tälle kisulle kuin nenä päähän, joten sitä ei ollut tarvetta vaihtaa. Muuttaessaan meille hän oli tuolloin noin puolivuotias. Tarkkaa syntypäivää ei ole tiedossa, kun hän oli kulkukissa, mutta synttäreiden ajankohdaksi epäillään syyskuuta. Joten nyt elokuun vaihtuessa syyskuuksi on aika juhlistaa meidän karvapallon synttäreitä. Ajattelin omistaa tämän postauksen meidän pienelle karvapallolle ja kertoa hänestä muutaman asian ystäväkirjan muodossa.


Nimi: Elsa
Lempinimet: Kisu, Kisukisu, Karvapallo, Kissapallo, Ellukka, Tippitappi
Asuu: Pilviraitilla kahden palvelijansa kanssa
Luonne: ennakkoluuloton, ihmis- ja lapsirakas, kova puhuun
Ulkonäkö: musta-harmaa turkki, jossa selässä pilkkuja ja jaloissa raitoja. Vatsa maitokahvin värinen, jossa mustia pilkkuja. Punainen nenänpää ja vihertävät silmät. Painaa vain noin 3 kg.
Lempi ruoka: raa'at possunsuikaleet suurta herkkua. Raksujen suhteen ei ole niin nirso, kunhan vain ovat laadukkaita, mutta märkäruoasta kelpaa vain pari tiettyä merkkiä.
Lempi juoma: vesi
Tykkää: rapsutuksista leuan alle, huiskaleikeistä, ihmisten varpaista, nuolla vettä kaikkialta muualta kuin omasta vesikipostaan, "kaivaa" vettä tassullaan kastelukannun aukosta
Inhoaa: patee- ja hyytelöruokia ja naapurin koiria
Harrastukset: ikkunalaudalla lintujen tuijottelu, nukkuminen ja multien kaivaminen kukkaruukuista
Erikoista: tykkää katsella, kun suihkukaapin lasiin valuu vettä suihkun ollessa päällä. Käy suihkun jälkeen nuolemassa vettä suihkukaapin seinistä. Tulee aina töistä kotiutuessamme ovelle vastaan reippaasti tervehtien. Herättää isännän pureskelemalla hänen varpaitaan. :) Tykkää myös saunoa, mutta kovimmissa löylyissä viihtyy paremmin lauteiden alla.


Elsan kotiutuminen meille sujui aivan loistavasti ja yhteistyö ja yhteydenpito KKY:n kanssa toimi hienosti myös kissan kotiutumisen jälkeen. Suosittelenkin teistä jokaista lemmikkiä hankkivaa harkitsemaan löytöeläimen ottamista. Kaikki löytöeläimet eivät koskaan tule samaan kotia. Tälläkin hetkellä iso joukko onnettomia karvapalloja odottaa, että joku hakisi heidät kotiin ja rakastaisi. Pirkanmaan seudulla kannattaa tutustua mm. KKY:n Kissapörssiin (klik!) ja Boondock'sin löytöeläimiin (klik!). Googlella on myös helppo löytää sinua lähellä olevat löytöeläintalot. Mikäli eläimen ottaminen ei ole sinulle juuri nyt ajankohtaista, monet löytöeläinyhdistykset ottavat mielellään apua vastaan esim. ruoka- ja tarvikelahjoituksin.


Toivottavasti en aiheuttanut kovaa kissakuumetta. ;)

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille ja pitäkäähän kisukavereistanne huolta! :)

12 kommenttia

 1. No aiheutit tietenkin....minulla on ollut monta karvapalloa...ja onhan tuo Niilokin aikas pallura...:)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Meidän Elsa on kyllä niin ihana, että ansaitsi ihan oman postauksen. :)

   Poista
 3. hauskat ja hienot kuvat kisusta! Meilläkin oli Elsa-kissa kun olin lapsi, se oli älykäs kissa ja eli pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla. :) Toivottavasti meidänkin Elsalla on vielä lukuisia vuosia edessä.

   Poista
 4. Hyvää synttäriä Elsalle! Meidänkin kissat on löytöelänkodista ja on meillä ollut löytökoirakin. Jostain syystä vaan ihmiset usein karttaa löytöeläimen ottoa :/.. Onhan siinä tietty omat juttunsa, ku menneisyydestä ei tiedetä mitään. Mun mielestä se vaan on niin palkitsevaa, ku on voittanu eläimen luottamuksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elsa kiittää. :) Itse en ennen edes oikein tiedostanut tällaisen vaihtoehdon olemassaoloa. Hyvä ystävä lähti KKY:n toimintaan mukaan ja sain siitä hänen kautta tietoa. Itselle tuli tosi hyvä mieli, kun Elsan ottamisen myötä teki jotain tärkeää. On ollut palkitsevaa nähdä, kuinka hyvin ja nopeeta Elsa kotiutui ja näyttää myös viihtyvän meillä. :)

   Poista
 5. Kovin soma on Elsa ja hänellä on retrotäkkien suhteen selvästi hyvä maku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elsa tietää, mikä on paras paikka nukkua ja sillä on selkeästi sama maku kuin emännällään. :)

   Poista
 6. Voi, hän on tuossa täkkikuvassa kuin se prinsessa, jonka patjan alla oli herne! Suloinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni prinsessa hän on vähän muutenkin luonteeltaan. :)

   Poista