Pannu kuumanaOlen jo jonkinaikaa haaveillut omasta Pehtoorista. Turkoosina, valkoisena tai sellaisena vähän vaaleamman tumman sinisenä (vai mikä se oli :D) se olisi ihan paras (joulupukki vink vink). Vastaan tuli kuitenkin suht edullinen ja käyttökuntoinen punainen Pehtoori perkolaattorilla, niin en enää voinut vastustaa kiusausta.
Koska olen vannoutunut teen juoja ja sisko sanoo, että en osaa keittää hyvää kahvia edes kahvinkeittimellä, niin kävin kyselemässä läheiseltä kahvipaahtimolta vinkkejä. Sain vinkiksi käyttää keskipaahtoista pannujauhettua kahvia. Ostinkin sitten sellaista ja vielä luomuna.
Ensimmäinen sunnuntai-aamuinen kokeilu oli kaikkea muuta kuin onnistunut. Kahvi oli hyvin laihaa. Taisi olla suhteet hieman pielessä. Ensi kerralla laitan kahvia hieman enemmän. Harjoitukset siis jatkukoon. Tuskin tästä joka-aamuinen tapa tulee, mutta silloin tällöin viikonloppuisin olisi kiva fiilistellä pehmeän kahvin parissa. Niin ja tuo perkolaattorihan on alumiinia (hui kamala!) ja sitähän voi vaikka lähteä muisti tai henki happaman kahvin kanssa käytettynä. Jos isäntä siirtyisi juomaan kahvinsa pelkästään tällä keitettynä (juo omien sanojensa mukaan ainakin kaksi pannua päivässä :D), niin jonkinlainen ongelma saattaisi tullakin, mutta itse en pelkää käyttää alumiinisia keittiötarvikkeita satunnaisesti.Sattumalta uusimmassa Avotakassa oli juttua Antti Nurmesniemestä, 
joka mm. oli tämän Pehtoori-pannun suunnittelija.

Millä sinä keität kahvisi vai tykkäätkö enemmän teestä? 
Onko antaa vinkkejä hyvään perkolaattorikahviin?

Lämpimästi tervetuloa kaikki uudet lukijat. Teitä onkin jo hieno tasaluku.
Kivaa loppuviikkoa kaikille! Eiköhän se viikonloppu sieltä taas pian tule. :)

10 kommenttia

 1. Itse keitän kahvini moccamasterilla ja kahvin säilytän jääkaapissa, pysyy parempana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on Moccamaster käytössä. Aamuisin isäntä juo kotona yleensä vaan kupin pikakahvia ja minä nautin aamuteeni vasta töissä ekalla kahvitauolla. Eipä ole tullut mieleen säilyttää kahvia jääkaapissa, täytyy varmaan kokeilla! :)

   Poista
 2. Mie kanssa keitän moccamasterilla kahvit ja säilytän jääkaapissa, mutta ihania on nuo pehtooripannut. Meillä on yksi sisäpinnaltaan siisti pehtoori kanssa, ilman tuota perkolaattoria. Se toimii glögipannuna, eli keitän siinä ihan glögit tossa induktiolla. Eilen avautui jo kausi, myönnän ;) Meillä on vaan pieni pannu, eli kyl me siitä määrästä lasilliset saadaan mut isompi ois ihan joulua varten ja joulunalusaikoja toooosiiii jees.... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, glögipannuna tällainen olis tosi kiva! :) Voin kuvitella kuinka tunnelmallista olisi jouluna tarjota pehtoorilla koko perheelle lämmikettä. :) Meillä on keraaminen liesi, niin sillä olen kanssa ihan käytellyt emaliastioitani ja hyvin on toiminut. Naarmuja ja värjäytymiä en myöskään ole huomannut, kun pyyhin lieden aina käytön jälkeen ja kerran viikossa putsaan paremmin.

   Poista
 3. Voi ihana Pehtoori...ja vielä näyttää sisältäkin ihan siistiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana on ja oli huolellisen pesun jälkeen kuin uusi sisältä! Pannun suuaukolta ulkopuolelta on lähtenyt pari pientä palaa, mutta eivät näy kun kansi on kiinni. Myyjä sanoi, että pannu on peräisin vanhalta rouvalta, joka oli sitä pääosin säilyttänyt koristeena keittiökaappien päällä.

   Poista
 4. Ompa ihana Pehtoori ja tosiaan näyttää olevan todella hyvässä kunnossakin. Aika löytö. Moccamasteri-mimmi olen minäkin. Enkä varmana pois vaihda :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehtoori on kyllä ihan loistavassa kunnossa. Moccamasterilla tulee kyllä hyvää kahvia. Toivottavasti opin vielä joskus käyttämään tätäkin. :)

   Poista
 5. Hyh, minä olen vannoutunut teenjuoja ja tylsällä vaalealla emalipannulla keittelen teeveteni. Olen etsiskellyt käyttökuntoista finelin pannua, mutta niissä on aina niin kovat hinnat :( Pehtoori toki kävisi myös mutta ei ole vielä vastaan tullut edullista ja hyväkuntoista yksilöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon laiska ja käytän teeveden keittämiseen vedenkeitintä. Irtoteen haudutan sitten aina Marimekon teekannussa. Pari muutakin käyttökuntoista Finelin kahvipannua kyllä löytyis.

   Poista