Riepumatto
(BLOGIYHTEISTYÖ.) "Mutta palatkaamme riepumattoon - muistaen myös, että se on halpa, että ravistamme sen tuotapikaa ja pesemmekin helposti. Tämä kaikki on meille selvää - mutta ehkä emme ole tulleet ajatelleeksikaan, miten kaunis ja hauskannäköinen riepumatto voi olla. Valitettavan usein räsymattomme tosin ovat niin yksitoikkoisia pötköjä, emme haluaisikaan niitä koko latiamme pituudelta, mutta iloisin raikkain värein selväpiirteisesti raidotetun riepumaton voimme täydellä syyllä sijoittaa mihin paikkaan hyvänsä kodissamme."

Näin osuvasti todettiin jo vuonna 1955 Ulla ja Jorma Mäenpään kirjoittamassa Joka kodin sisustusoppaassa, joka löytyy sisustuskirjapinostani. Kun minulle tarjottiin mahdollisuutta tehdä blogiyhteistyötä Loruloimen (klik!) kanssa, en epäröinyt hetkeäkään. Voiko parempaa mattoa ollakaan kuin trikoo- tai kierrätyskuteesta tehty matto! :)

Tämän trikoomaton sain suunnitella yhdessä Loruloimen Mariannen kanssa. Lähetin hänelle kuvan kuististamme, kerroin sen värimaailmasta ja väritoiveistani. Ajatuksena oli, että ainakin tuota vanhan kaapin ja retropeilin vihreää siinä saisi olla sekä rakastamaani sinistä. Lisäksi matossa sai olla sellaista vanhanajan räsymattofiilistä. Marianne laati toiveitteni pohjalta pari ihanaa suunnitelmaa. Nyt toinen suunnitelmista koristaa kuistimme lattiaa. Siellä oli pitkään ison kauppaketjun tusinatuote, joka ei näyttänyt kovinkaan ryhdikkäältä tai pysynyt paikallaan. Kuistillemme en halunnut ihan mitä tahansa mattoa, koska se kuitenkin toivottaa vieraamme tervetulleeksi ja sitä kautta tulee kuljettua joka päivä yläkerran makuuhuoneeseemme. Tämä herkullisen värinen ja ryhdikäs matto on mitä parhain tähän tarkoitukseen. Ei todellakaan mikään yksitoikkoinen pötkö. :)

Nyt teillä lukijoillani on tilaisuus hankkia teille oma, persoonallinen ja kotinne väreihin sopiva matto Loruloimelta -10 % alennuksella koodilla Pilviraitti. Nettikaupasta löytyy ihania valmiita vaihtoehtoja ja tilauksesta on mahdollista valmistaa vaikka riemunkirjava tai hillitty musta-valkoinen matto. Teethän tilauksesi sähköpostilla (loruloimi@netikka.fi), niin alekoodin hyödyntäminen onnistuu. Loruloimen tuotteita löytyy myös astubutiikkiin.fi-sivustolta (klik!), jossa on laaja valikoima Suomessa suunniteltuja ja reiluin menetelmin valmistettuja käsityö- ja designtuotteita. Käykäähän tutustumassa ja hoitakaa vaikka joululahjaostokset sitä kautta tänä vuonna helpommalla. ;)

Matto saatu Loruloimelta alennuksella bloginäkyvyyttä vastaan.

8 kommenttia

 1. Kauniin, oikein hyvän värisen maton Marianne on sinulle kutonut. Tykkään kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella mieleinen tämä on itsellekin. Hienosti Marianne osasi yhdistää kaikki toiveeni mattoon.

   Poista
 2. Todella kaunis matto! Rakastan räsymattoja...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Räsy- ja trikoomatot on munkin suosikkeja. Niin helppohoitoisia ja kauniita. Tämä on niin taidokkaasti tehty, että kestää varmasti käytössä.

   Poista
 3. Upea matto ja ihanat värit, mutta tuo ei ole riepumatto, eikä räsymatto vaan trikoomatto., tai ainakin siltä se näyttää. Riepumatto tehdään vanhoista vaatteista, lakanoista yms. leikatuista kuteista ja trikoomatto uusista tehdastekoisista värjäyistä trikookuteista.
  valtavan hieno se silti on. Minä vaan yritän korjata aina tuota asiaa, kun minusta se on sama kuin sanoisi pentikkiä posliiniksi, tai keinokuitua pellavaksi. Minä olen vaan tälläinen hölmö tuon asian suhteen, koska itse kudon paljon kangaspuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin huomattu. :) Trikoomatto hyvinpä. Täsmensin asian vielä tekstiin. Halusin vain nimetä tämän postauksen tuon hauskan vanhasta sisustuskirjasta löytämäni tekstin mukaan, kun tässä tavoiteltiin sellaista vanhanajan räsymattofiilistä ja hienosti Marianne siinä onnistuikin. Upea matto kertakaikkiaan!

   Poista
 4. Sulle on blogissani haaste. Voi olla että oot jo tehnytkin, mutta käy kurkkaamassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta. Olen tähän samaan vastannut jo sen verran useasti, että taidan jättää tällä kertaa väliin, jos ei haittaa.

   Poista