Sohvapohdintoja, osa 2

Aika tarkalleen vuosi sitten pohdin täällä blogissa olohuoneen sohvavaihtoehtoja. Tällöin myös Esmeralda's (klik!) listasi kauniita vaihtoehtoja. Sen jälkeen isännän pehmittely asialle ja haaveilut ovat jatkuneet. Mielestäni sohvasta pitäisi olla vähän 50-luvun fiilistä. Vaikka nykyinen iso muhkea sohva onkin mukava, niin toiveissa olisi myös pienempi ja sievempi vaihtoehto. Varteenotettaviksi vaihtoehdoiksi on noussut kolme sohvaa: Hakolan Fokus, Ikean Karlstad ja Iskun Estelle. Hakolan sohvassa vetoaa sen kotimaisuus. Karlstad on taas sopivan ajaton malli, johon en uskoisi heti kyllästyväni. Fokus ja Estelle kotiutuisivat meille vaalean harmaana. Karlstadista en ole vielä suosikkiväriäni osannut valita (ehkä Sivik tummanharmaa tai Isunda harmaa), mutta siihen haluaisin ehdottomasti erikseen ostettavat jalat (klik!). Tänään kävin katsastamassa näistä kolmesta vielä viimeisen vaihtoehdon livenä ja saattaa olla, että huomenna täytyy poiketa kaupoilla.


Osaatko veikata, mikä on meidän valinta? :)

14 kommenttia

 1. Itse oon huomannu että vaikka Ikea tarjoaa paljon erilaisia vaihtoehtoja, etenkin just sohvia ja nojatuoleja ihan ok hinnoin, on niissä usein puutteita pehmustuksessa. Kun sohvatyynyn avaa huomaa ettei vaahtomuovi ole kovin hääppöistä laatua eikä sen päälle ole laitettu vanua joka pehmentää istumista. Kannattaa olla tarkkana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. :) Ikeassa on kyllä sohvia ja nojatuolia moneen hintaluokkaan ja monen laatuisia, joten valinnassa saa olla tarkkana. Itseäni hieman epäilyttää, kuinka ne säilyvät ryhdikkäänä vuodesta toiseen kovassa käytössä. Tosin paljon kehujakin olen kuullut.

   Poista
 2. Oi oi. Paha valinta, kun kaikki ovat kauniita. Meillä on Ikean sohva ollut reilun vuoden ja olen siihen ollut kyllä tyytyväinen hinta-laatusuhteeltaan ainakin tähän asti. Empä osaa veikata mikä teille tulee, mutta jään odottamaan mielenkiinnolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Ikean sohvasta positiivinen mielipide. Yleisesti ainakin nämä vähän niitä satasen tai parin sohvia hintavammat ovat olleet monen mielestä hyvälaatuisia ja kestäviä. Irrotettavat ja pestävät päälliset niissä on tietty myös plussaa.

   Poista
  2. Meillä on Ikean Karlstad sohva ollut nyt jo 6 vuotta, ja ollaan oltu siihen tosi tyytyväisiä. Päällinen on vaihtunut pariin otteeseen lähinnä värin takia. Tykkään siitä, kun kaikki päälliset ova pestäviä (Ei pelkästään tyynyjen). Ja esim. tuohon Karlstad sohvaanhan olisi helppo vaikka itse tehdä päälliset, jos haluaisi/viitsisi.

   Ennen tuota Ikean sohvaa meillä oli huomattavasti kalliimpi Askosta ostettu sohva, joka ehti olla meillä 3 vuotta, ja sen laatu ei todellakaan ollut kohdillaan. Siitä tuli äkkiä epämukava istua, kun selkänojan tyynyt ja istuintyynyt alkoivat valahtelemaan alas, yms. Lisäksi värikään ei pitänyt samalla tavalla kuin tuossa Ikean sohvassa.

   Voin siis lämpimästi suositella sohvan ostoa Ikeasta. Ainakin tuo Karlstad on meillä hyväksi havaittu.

   Poista
  3. Monet sohvat ovat juuri sellasia, että ehkä vain tyynynpäälliset voi pestä, mutta tuo koko päällisen pestävyys on kyllä kätevä ominaisuus Ikean sohvissa. Sen tiedän, että meille ei valahtelevia selkänojatyynyjä tule. On epämukavat ja saa sohvan näyttämään epäsiistiltä. Karlstadissa tyynyt vaikuttaisi pysyvän jämäkästi paikallaan. Jokunen kerta sitä on tullut Ikeassa testattua.

   Poista
 3. Toi Estelle on ihana, joten mun veikkaus osuu siihen. :) me sitte päädyttiin tylsästi ektorppiin. Ikean stockholmin (vihreenä) olisin halunnu, mut siinä ei ollu niin hyvä istua. Toisaalta ihan hyvä että kaikki päälliset on irrotettavat, ainakin tässä huushollissa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, katsotaan oletko oikeassa. Voi olla. ;) Ektorp on kyllä kiva sohva ja sopii moneen sisustukseen. Stockholmia itsekin mietin aluksi neljäntenä vaihtoehtona, mutta se on jo kuitenkin sen verran hintava sohva ja jos samalla hintaa saa kotimaisen, niin se vetää kyllä pidemmän korren.

   Poista
 4. Iskun Estelle on mun silmään ♥ :) Meiltä löytyy kotoa Ektorp ja en voi valittaa. Pehmoinen on ja ennen kaikkea pestävät päälliset on tässä kolmen lapsen ja neljän kissan (+pari aikuista) taloudessa ihan must! Mä olen pessyt noita sen sata kertaa ja meillä on ollut neljä kissanpentuettakin niitä raapimassa ym. tämän 7 vuoden aikana ja nyt alkaa viimein olla se tilanne, että vois ostaa uudet päälliset noiden vanhojen tilalle. Harmi, ettei tuota luonnonvalkoisesta, valkoisilla kukkakirjailuilla enää ole valikoimissa.. :) Taisin jo hypätä aiheesta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päällisten pestävyys on kieltämättä plussaa. Toivottavasti meidän kisu jättää uuden sohvan rauhaan. :)

   Poista
 5. Jos siitä 50-luvun tyylistä nappaa, niin tuo Estelle. Meillä sama projekti menossa, vaikiaa on, epäilyttää kaikki irtoavat tyynyt, nykyinen askeettinen, kova sohva on 60- lukua, mitään ei irtoa. Semmonen ois ihana, vähän isompana, että voi kintut nostaa sohvalle kans.

  t. Huvilatyyli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeaa tämä valinta on, kun vaihtoehtoja on niin runsaasti. Itsekään en halua sellaista helposti irtoilevilla tyynyillä olevaa sohvaa, kun niitä ei jaksa koko ajan asetella.

   Poista
 6. Kylläpä tuo Estellekin on kaunis! Silloin kun minä sohvaa etsin, sitä ei tainnut olla saatavanakaan, olisin varmasti siihen silloin törmännyt. :) Tosin, kaarevien käsinojien vuoksi olisin varmaankin sen joutunut hylkäämään, vaikka muuten todella kaunis sohva onkin! Ja tällä hetkellä näytti olevan varsin sopivan hintainenkin!! Mainio valinta siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itsekään ollut aiemmin tähän törmännyt, mutta sain siskolta vinkin, että Iskussa saattaisi olla meille sopiva sohva. Ihastuin siihen sitten heti ja tuo harmaa väri oli oikein sopiva.

   Poista