Valoa

Olen lupaillut teille jo pariin otteeseen postausta meidän valaisimista ja tässä se nyt tulee. Valitsin postaukseen kaikki suosikkini, joten jokunen jäi kuvista pois. Itselleni valaisimet on se heikko kohta sisustuksessa. Kaunista valaisinta on hyvin vaikea vastustaa, mutta toisaalta ihan mitä tahansa valaisinta en kelpuuta kotiini. Valaisimet on myös helppo ja edullinen keino saada jotain pientä designia kotiin.

Suurimmaksi osaksi meidän valaisimet ovat joko oikeasti vanhoja tai uustuotantoon otettuja. Työhuoneesta löytyy Ariksen työvalaisin ja olohuoneesta Ariksen hopea pallovalaisin. Lisäksi yläkerrassa on pieni punainen suomalainen lukuvalaisin, jonka saa kiinnitettyä halutessaan myös seinään ja jonka katkaisija loistaa pimeässä. Vaaleanpunainen valaisin toimii ompeluvalona. Olohuoneesta löytyy uusimmat pihakirppishankinnat. Jalkavalaisin lienee ruotsalaista alkuperää. Kattovalaisimen taustat ei ole vielä selvinneet. Suurinosa näistä valaisimista on hyvin edullisia muutaman euron kirppis- tai romutorilöytöjä. Kallein on ollut olohuoneen nykyinen kattovalaisin, joka maksoi peräti viisitoista euroa. :)


Uustuotantoversioina meiltä löytyy Yki Nummen Lokki keittiöstä ja Kuplat työhuoneesta. Lokki on vuodelta 1960 ja Kuplat on suunniteltu 1950-luvun puolessa välissä. Kuistilla on juuri hankitut "blogivalot" ja jo edelliseen kotiin Kodin1:stä hankittu kattovalaisin. Olohuoneesta löytyy Eero Aarnion S-kokoinen Tuplakupla vitriinin päältä.


Lisäksi meiltä löytyy pari itsetehtyä valaisinta: mukivalot (klik!), jotka juuri muutti yläkertaan, sekä pumpulivalaisin (klik!).
Tästä postauksesta jäi nyt kokonaan pois kellarin valaisimet. Saunan hevihenkisen valon voit käydä katsomassa saunapostauksesta (klik!) ja biljardihuoneen valaisimet löydät täältä (klik!).

Mikä on suosikkisi näistä tai omista valaisimistasi?

Muistakaa myös osallistua edellisen postauksen arvontaan (klik!)
Palkintona on ihania Sudenmarjan kortteja. :)

10 kommenttia

 1. Kaikki ovat kauniita, mutta tuo Aarnion Tuoplakupla on kyllä ihana....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuplakupla on kyllä kiva. Se on vaan jäänyt aika vähälle käytölle, mutta ehkä se taas talven mittaan tulee laitettua useammin päälle.

   Poista
 2. Teille on kyllä kertynyt kauniita valaisimia! Ottaisin kyllä vaikka kaikki itsekin :) Tuo punainen yöpöydän lamppu iskee tänne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen lamppu on myös mun lemppari. Se tarttui mukaan romutorilta ja oli valkoisten maalipilkkujen ja hämähäkinseitin peitossa. Pienellä putsauksella siitä tuli kiva.

   Poista
 3. Hienoja lamppuja on teillä. Nuo vanhat miellytti silmää erityisesti ja sitten tuo pumpulilamppu. Se on hieno idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Pumpulilamppua oli kyllä hauska tehdä. Ehkä hieman liian iso siitä tuli ja olisi saanut valita pienemmän paperivarjostimen pohjalle.

   Poista
 4. Minuakin miellytti eniten tuo punainen pöytävalaisin, mutta kyllähän nuo kaikki on hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolle punaiselle lampulle olisi kiva löytää joskus pari. Täysin samanlaista ei ole vielä vaan tullut vastaan.

   Poista
 5. Teillä on kyllä paljon ihania valaisimia. Omat suosikkini ovat vaaleanpunainen ompeluvalo ja olohuoneen kattovalaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ompeluvalo on kyllä herkku. Se oli pakko saada värin takia. Olohuoneen valaisin oli loistolöytö äidiltäni. Aluksi hieman mietin, sopiiko se meille, mutta nyt tykkään siitä päivä päivältä enemmän.

   Poista