Nyt saa sataa!


Olen mielessäni salaa toivonut, että vielä ei sataisi lunta. Onneksi säät ovatkin olleet suosiolliset. Ehti meidän torppa saada uuden katon hyvän sään aikaan.

Alunperin kattoremontti oli tarkoitus teettää vasta ensi keväänä/kesänä, mutta innostuin kyselemään tarjouksia jo syksyllä. Koska monilla firmoilla tuntui olevan vielä kalenterissa tilaa, niin päätettiin sittenkin aikaistaa remonttia. Kilpailuttaminen myös kannatti, koska hinnoissa tuntui olevan yllättävän paljon eroa.


Meille yksi tärkeä tekijä remonttifirman valinnassa oli tietenkin hinta. Lisäksi meille oli tärkeää, että firma käyttää suomalaista työvoimaa. Kolmas tärkeä valintakriteeri oli kotimaiset pellit, kattoturvatuotteet ja tarvikkeet. Näiden kriteerien perusteella lopulta päädyimme pieneen parin miehen firmaan, joka hoitikin homman esimerkillisesti. Vielä eilen illalla yhdentoista maissa kolisteltiin katolla, mutta valmista tuli. Piipunhattu jäi vielä asentamatta ja luonnollisesti räystäslautoja ei pysty maalaamaan tällä kelille. Ne hoidetaan vielä myöhemmin.


Täytyy sanoa, että olen hyvin tyytyväinen lopputulokseen. Nyt on se vanha huopainen tilkkutäkki pois ja talo saanut arvoisensa katteen. Katteena on nyt Ruukin Classic. Vesikourut ovat puolipyöreät ja syöksytorvet pyöreät. Ne sopivat mielestäni paremmin vanhaan taloon, kuin ne edelliset kantikkaat.


Seuraava remppakohde onkin sitten ulkovuoraus. Edelliset asukkaat ehtivät tehdä täällä reilun vuoden aikana paljon pahaa ja yksi juttu oli talon maalaaminen jollain muovimaalilla. Nyt se hilseilee pahasti pois varsinkin eteläpäädystä. Ja kappas, näyttäisi siltä, että tämä torppa on ennen ollut oranssi ja ikkunanpuitteet ruskeat! :)

Täällä maassa on vain siellä täällä lunta. Nyt saisi sataa! :)

13 kommenttia

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Uusi yritys, kommentti tuli vahingossa tuon profiilin kautta, joka ei ole mulla käytössä yleensä bloggaillessa. Tosi hieno muutos, toki uusi katto muuttaa paljon, mutta kyllä vaan vesikourut ja syöksytorvetkin vaikuttavat yllättävän paljon ilmeeseen! Nyt kelpaa odotella lunta, toivottavasti sitä myös pian saataisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lunta täälläkin odotetaan nyt kovin. :)

   Poista
 3. Meillä sataa, mutta vettä! Tosi kaunis katto ja koko talo...:) Monta kertaa tuollaiset pienet firmat ovat parempia, kuin isot. Meilläkin olisi tarkoitus ensi kesänä maalata talo.

  VastaaPoista
 4. Kyllä katto vaan vaikuttaa paljon ulkonäköön! Mekin tehtiin meidän talossa kattoremontti ja kyllä tuli komian näkönen! Ja meilläkin pienempi firma oli tekemässä katon :)
  Ulkovuorauskin meidän on näillä näkymin uusittava ens kesänä... Isoja projekteja kyllä, mutta on ainakin sitten uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoja projekteja nää kyllä on, mutta onneksi tällä kertaa ei tarvinnut itse tehdä. Ensimmäistä kertaa teetettiin jotain ulkopuolisella tän talon remontissa. Ulkovuorauksen uusiminen tai pelkkä maalaus hoidetaan taas varmaan omin voimin. Mutta eiköhän lopputulos palkitse vaivan! :)

   Poista
 5. Vautsi, kyllä nyt kelpaa sataa vaikka mummoja kun on noin hieno katto pään päällä. Tosi paljon antaa ryhtiä hieno katto talolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ryhtiä tuli roppakaupalla lisää! Nyt erottuu meidän talo edukseen tällä rintsikka-alueella. :)

   Poista
 6. Varmasti helpottava tunne, kun on kunnon katto pään päällä. Kelpaa sataa - mutta jos saitais silleen ettei maanteille hirveesti - ihan vaan metsiin ja pihoille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei enää tarvi pelätä uusien eristeiden puolesta, kun on kunnon katto pään päällä. Juu, metsiin ja pihoille vaan lunta. :)

   Poista