Vuosi 2013, osa 2/3

ToukokuuToukokuussa pääsi todenteolla puutarhahommiin. Rakentelimme uuden kompostin kuormalavoista ja ihmettelimme kukkaan puhkeavaa puutarhaa. Omenapuut kukkivat suloisesti. Kuormalavoista rakentui myös kukkiva seinä. Leivoin ehkä maailman parhaalla ohjeella leipää (klik!). Ihanaksi yllätykseksi postilaatikkoomme ilmestyi talomme alkuperäiset piirrustukset (klik!). Toukukuussa juhlittiin myös 27-vuotissyntymäpäivääni ja sain ihania lahjuksia, niin astioita kuin vitriininkin. Tuuletin täkkejä narulla ja harjoittelimme Elsan kanssa valjaissa ulkoilua. Tein uskomattomia löytöjä vanhan lukioni irtaimistokirppiksellä (klik!).

Kesäkuu


Kesäkuussa tehtiin raparperisimaa ja kurkattiin työhuoneeseen (klik!). Ihastuin Esteri Tomulan suunnittelemiin Malva-astioihin ja ne oli pakko kotiuttaa kirppikseltä. Ilmojen lämmitessä uskaltauduin laittamaan naapurilta saadut tomaatin taimet minikasvihuoneeseen. Yläkertaan hommattiin vanha puusohva, josta tulikin Elsan päiväunipaikka.

Heinäkuu


Heinäkuussa lomailtiin. Portaat saivat uuden sinisen sävyn. Lepäiltiin ja nautittiin. Puutarha oli kauneimmillaan. Tein päivän mittaisen kesälomareissun kirppistelyn muodossa. Tuliaisena tuli mm. Tapiovaaran tuolit. Lisäksi hankin mm. pitkään haaveilemani Tatti-kulhon ja tein löytöjä Restaurantapäivillä (klik!). Heinäkuun lopussa vietimme 2-vuotishääpäivää.

Elokuu


Elokuussa edessä oli paluu arkeen ja ihmettelin kodin väripalettia (klik!). Tomaatit kypsyivät ja maissit pulskistuivat. Samaan aikaan juhlittiin äitini syntymäpäivää (klik!). Siemenestä kasvattamani pelargonit aloittivat vihdoin kukinnan. Maaliskuun loppu taisi olla liian myöhäinen ajankohta siemenien kylvämiselle. Kiertelin kirppiksiä ahkeraan ja löytöjä tarttui mukaan. Lisäksi ihmettelin Universal Stonen tehoa (klik!).

Viimeinen syksyinen muisteluosa luvassa huomenna. Toivottavasti jaksatte lukea vielä senkin.
Kivaa alkanutta viikkoa! :)

8 kommenttia

 1. Ahkerana oot ollu koko vuoden ja hyviä löytöjä oot tehny. Kiva katsaus, tunnelmat välittyvät tänne asti. Kaikkea hyvää ensi vuodelle!

  VastaaPoista
 2. Ihan tosi kauniita kuvia. Tulee ikävä kesää. Onnellista alkavaa vuotta :)

  VastaaPoista
 3. Tuo raparperisima-kuva on kyllä lempparini, kun sitä tein myös viime kesänä sun blogin innoittamana ja varovasti avasin pullon-poks. Loput voi vaan arvata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! :D Itsekin huomasin, että sitä ei pidä laittaa liian tiiviisiin pulloihin. Limsapullot korkki löyhästi kierrettynä oli paras vaihtoehto.

   Poista
 4. Tuota kukkivaa seinäideaa voisin ehkä käyttää meilläkin. Savustuspönttö kun meni kompostin viereen - ei ehkä kauneimmat näkymät... Tuo kisulainen otti kyllä kesällä rennosti - osaispa itsekin nauttia samoin :)
  Hyvää tulevaa vuotta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkiva seinä on kyllä helppo toteuttaa. Kauheasti siihen ei jää multatilaa kasveille, mutta kun päivittäin yrittää muistaa kastella, niin kyllä ne siinä pärjäävät. Ihanaa uutta vuotta. :)

   Poista