Perhoset


Poikkesin tänään kotimatkalla Kontissa. En ole pitkään aikaan tykännyt käydä siellä, koska hinnat ovat nousseet huomattavasti ja välillä ne muistuttavat enemmänkin antiikkiliikkeen hintoja kuin kirppishintoja.


Lähestyessäni sinisten tekstiilien rekkiä, sydän alkoi pamppailla. Tartuin henkarissa roikkuvaan pöytäliinaan.
  
Onko se, voiko se olla, ei kai, ON SE! Entä hinta, luultavasti ihan liikaa. 3,50 euroa, siis täh, katsoin varmaan väärin, oikeesti!!!


Kyllä, vain kolme viisikymmentä Dora Jungin Tampellalle viimeisenä työnään suunnittelema kaunis pöytäliina, jota on valmistettu vuosina 1972-1977.

Olen ihastunut. <3

30 kommenttia

 1. Tuossa on kyllä jo todellinen löytö! Kesällä Kangasalan romutorille eräs myyjä myi Dora Jungin liinoja edullisesti. Ajattelin ensin kiertää ja sitten vasta ostaa. Kun tulin paikalle uudelleen, oli myyjä lähtenyt. Naapurimyyjän mukaan "tuli sairaaksi". Vieläkin harmittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. :( Kangasalan romutori on kyllä todellinen aarreaitta.

   Poista
 2. Minuakin on ihmetyttänyt ja sapettanut nuo Kontin nykyiset hinnat. Tavarat tulevat sinne kuitenkin lahjoituksina. En ole pitkään aikaan löytänyt sieltä mitään kukkarolleni sopivaa ja tuntuu että tavarat ei siellä juurikaan liiku noin suolasilla hinnoilla. Mutta tuo sun löytö on kiva poikkeus, olisko hinnottelija joku juuri tullut? Onnea mahtavasta löydöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyyhän toki heidän maksaa verot myymistään tavaroista ja tilat maksaa jne, mutta kuitenkaan en ihan ymmärrä aina hinnoittelua. Olin kyllä todella häkeltynyt tästä hinnasta, joten täytyy olla joku vahinko käynyt tämän liinan hinnoittelun suhteen.

   Poista
 3. Tämä on kyllä löytö, varsinkin, kun ajattelee ostopaikkaa. Upea. Tylsää, kun tavara ei kierrä hinnoittelun vuoksi noilla hyväntekeväisyyskirppareilla. Luulisi, että on kannattavampaa myydä enemmän ja edullisemmin kuin antaa hyllyjen täyttyä korkeiden hintojen vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, samaa luulisin itsekin. Onhan Kontti muuten kiva paikka käydä, kun siellä on niin siistiä ja kaikki kivasti lajiteltu.

   Poista
 4. No vautsi, tuo on kyllä varsinainen löytö!
  Minäkin ennen tykkäsin käydä Kontissa, mutta nykyiset hinnat ovat ihan riistoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu tosi moni olevan samaa mieltä hinnoista. Harmi. Luulisi, että kauppa kävisi entistä vilkkaammin, jos hinnat olisi fiksulla tasolla. Ei keräilyharvinaisuuksia tarvitse toki ilman antaa, mutta joku raja kaikella.

   Poista
 5. Voi ihana!!! Rakkautta ensisilmäyksellä täälläkin,mahtava löytö! Olisi kelvannut minunkin kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä olen aiemmin ihastellut vain netissä, mutta nyt oli ihan mahtavaa törmätä tällaiseen livenä ja vieläpä tähän hintaan. :)

   Poista
 6. No onpa kyllä edukas konttilöytö. Tuo tampereen kontti on kyllä niin naurettava hintoinensa että ei sinne viitsi edes mennä mieltänsä pahoittamaan. Turussa sentään hinnoittelevat järkevästi ja sieltä voi jotain löytääkin. Vrt. Sarviksen Majuri-henkarit maksaa Turun Kontissa 3,50 €/kpl, Tampereella 10,50€ (ja vielä muutama kuukausi sitten ne oli 12,90)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, noita Majuri-henkareiden hintoja olen itsekin siellä ihmetellyt. Useasti kun ne perusvärit (esim. punainen ja keltainen) on siinä vitosen tienoilla muilla kirppiksillä ja Kontti pyytää tuplat, huh.

   Poista
  2. Mietinkin hetken mistä Kontista puhutaan, Turussa kun hinnat toisinaan ok/edulliset. Turun Kontissa myös oma antiikki osasto, jossa sitten hinnat "kohdallaan". Viimeksi ostin Riihimäen keskikokoisen ruskean Kotilasitölkin 4€. Hinta sopiva. Myös Riihimäen vanhoja juomalaseja saa Kontista edullisesti. Violat, Hertat ja Kielot 0,20-0,50€/kpl. Itse kerään "Lumihiutaleita", joita onkin jo kertynyt parisenkymmentä.

   Poista
  3. Tampereenkaan Kontissa juomalasit eivät ole pahoissa hinnoissa. Itse ostin sieltä liinan kanssa samalla reissulla Herttoja 5 kpl yht. 2,50€. Kerään myös Viola-laseja ja niitäkin olen ostanut samalla hinnalla sieltä. Finelit tuntuu taas olevan hinnoissaan.

   Poista
 7. Onnea löydöstä. Selvästi sinun aarre :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun aarre todellakin. Tästä en luovu, vaikka toki kivan voiton saisi, jos pistäisi kiertoon. :)

   Poista
 8. Ihana löytö, tykkään myös Dora Jungin töistä. Vaikken niin liinaihminen olekaan mutta ne ovat vaan niin taidokkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dora Jungilla on kyllä useita upeita töitä. Tykkään myös muista Tampellan liinoista ja tekstiileistä.

   Poista
 9. Tuo tunne on niin mahtava. Hymyssä on pitelemistä, kun tekee mahtavan löydön. Välillä tekisi mieli tuntemattomille kanssashoppaajille alkaa hehkuttamaan, miten kauan ja hartaudella on ko. löytöä sopivalla hinnalla etsinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kassalla myyjäkin ihasteli, että onpa kauniit perhoset. Minä vaan nyökyttelin tyytyväisenä ja pelkäsin, että kohta se pistääkin hintaan nollan perään. :D

   Poista
 10. Hei! Täältä http://ylakylantuuliviiri.blogspot.fi/2014/02/lempipaikka.html löytyy haaste johon toivoisin sinun ottavan osaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta. :) Olen tähän kertaalleen vastannut, mutta voisin tarttua haasteeseen uudelleen.

   Poista
 11. Perhoset, perhoset.. kevät jo ovella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei enää pitkä aika, kun voi nähdä perhosia jo ulkonakin. :)

   Poista