Rankut


Päivä on ollut harmaa, mutta linnut ovat lauleskelleet jo keväisesti. Saimme vihdoin laitettua kuistille ikkunalaudat, joten päätin hakea pelargonit kellarin talvisäilöstä pois.


Kumpikaan ostamistani tuoksupelargoneista ei selvinnyt. Yhtä lukuunottamatta kaikki siemenestä kasvattamani näyttivät ainakin joitakin elonmerkkejä. Poistin niistä kaikki kuolleet lehdet, laitoin uutta multaa ja kastelin. 

Voi niitä rankkuja poloisia.


Ei mennyt tämäkään niinkuin Strömsössä. Sallittakoon ensikertalaiselta. Yhden pelargoneista talvehditin työpaikallani työpöydälläni huonekasvina. Se näyttää huomattavasti paremmalta. Taidankin siis jättää ensi talveksi pelargonit kuistille, koska se on kuitenkin hieman muuta taloa viileämpi paikka vaikka onkin lämmin.


Ja heti tuli niin keväinen fiilis! <3

16 kommenttia

 1. Minulla on ikkunalla ihan saman näköisiä rankkuja;) Kyllä ne siitä topakoituu, kun valo lisääntyy!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti. Hieman huolestuttavilta ne näyttää nyt. :)

   Poista
 2. Minulla pelakuut talvehti alakerrassa varaston pienillä ikkunoilla ja kovasti jo puskevat uutta lehteä....eilen karsin kuolleet pois ja kastelin kunnolla...näyttää kaikki selvinneen talven yli..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Mulla ei ollut yhtä paljon taitoa/onnea mukana, kun osa päätyi kompostiin.

   Poista
 3. Aika ihana kisukin. Aivan saman värinen kuin meidän jo edesmennyt Viiru Pesonen :)

  VastaaPoista
 4. Malttia, malttia! Eiköhän ne tuosta piristy =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin. :) Harmittaisi kovasti, jos eivät piristyisi.

   Poista
 5. Mä talvehditin ensimmäistä kertaa omia pelargonejani tänä talvena, mutta se ei ollut täällä kotona mahdollista, vein ne vanhaan kenkätehtaaseen, jossa käyn harrastamassa kudontaa mummojen kanssa ;) ja hyvin näyttävät siellä viihtyneen talven! Mutta aion tuoda ne takaisin kotiin vasta kun päästään toukokuuhun!

  VastaaPoista
 6. Ihan hyviltähän ne pelakuut näyttää, kesällä sit jo rehottavat. Mää pidän tuoksupelakuut ympäri vuoden ihan sisällä. Talvella valoisimmalla ikkunalla ja kesällä pimeämmällä ikkunalla. Kasvat liikaakin. Ne on vähän eri tapaus kuin tavallinen pelakuu, herkempiä ainakin ovat. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkemmiltä tosiaan vaikuttavat. En saanut niitä oikein kesälläkään kasvaan ja nyt talvi koitui niiden lopulliseksi kohtaloksi. :(

   Poista
 7. Minä kans ensimmäistä kertaa eläessäni laitoin pelargoniat talvehtimaan. Meillä on kellarissa yksi viileä huone, joka on myös pimeä. Ajattelin kokeilla, että jos ne nyt talvehtisi ja niinhän ne tekivät, vaikka vähän epäilin toisin. Nyt ne rankut on ottamssa kirjastossa valohoitoa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin myös hyvin yllättynyt, kun näinkin hyvin omat rankut selvisi. Pelkäsin niiden kaikkien kuolevan. Toivottavasti päivät tästä pian kirkastuisi, niin meidän molempien rankut vahvistuisi.

   Poista