7.3.2014

Lomakokkailuja


Tuntuu, että reseptikokoelmani on hyvin yksipuolinen. Aina tulee tehtyä niitä samoja juttuja. Nyt lomalla ollessa ajattelin kokeilla jotain uutta. Hankin Safkaa-kirjan ja sieltä ensimmäisenä kokeiluun lähti mikä muukaan kuin avokadopasta. Vähän olin epäileväinen sen suhteen ja kulhossa sekoitettu mömmö maistui vähän turhankin vihreältä. Kun pasta oli valmis, niin se maistui joka haarukalla paremmalta. En sentään meinannut itkeä, mutta teen tätä varmaankin joskus uudestaan.


Ajattelin jakaa teille myös yhden ruokasuosikeistani. Resepti on tuttu jo kaukaa lapsuudestani, kun äitini tekee sitä silloin tällöin. Ohjetta ei kannata oikoa tai huijata. Siinä nimenomaan pitää käyttää ihan oikeaa kermaa ja kanan pitää olla rintaleiketta. Vesikermoilla ja fileesuikaleilla lopputulos ei todellakaan ole yhtä hyvä, kokeiltu on. :)


Broileria riisipedillä

- n. 4 dl riisiä keitetään lihaliemessä ja levitetään uunivuoan pohjalle
- 1 kg broilerin rintaleikettä paistetaan (175 °C, noin 50 min) ja pienitään annospaloiksi
- riisikerros peitetään broilerilla

kastike:
1-2 rkl sulatettua voita
1-2 tl currya
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 dl kermaa

Voi sulatetaan kattilassa. Lisätään curry ja vehnäjauhot. Kiehautetaan nopeasti. Lisätään kerma ja vesi ja annetaan kiehua vielä muutama minuutti.

Kastike kaadetaan broilereiden päälle. Pinnalle juustoraastetta oman maun mukaan. Paistetaan kauniin kullanruskeaksi 250 °C n. 20 min.


Makoisaa viikonloppua!

6 kommenttia:

  1. Mää kokeilin kans vähän aika sitten avokadopastaa. Se oli yllättävän hyvää ja ei maistunu liian vihreeltä, kun siinä oli myös pekonia. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, ehkä se tosiaan olisi tarvinnut joukkoon pekonia. ;) Täytyykin ensi kerralla lisätä. :)

      Poista
    2. Ei se muuten ollukaan pekonia vaan ilmakuivattua kinkkua...

      Poista
  2. Samoin meilläkin kokeiltiin vastikään avokadopastaa. Ei itketty ei, mutta hyvää se oli. Broitsu-reseptisi vaikuttaa varsin herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole mikään suuri avokadon fani, joten mitään makujen sinfoniaa en odottanutkaan. Mutta tulipa viimein kokeiltua tätäkin ja sai siitä mahan täyteen. :)

      Poista