Ihana kevät!Pilviraitilla ollaan nautittu lämpimästä säästä ja auringosta täysillä! On ollut mukavaa nähdä taas naapureitakin enemmän synkän talven jälkeen ja ihastella naapurin söpöä pikkuista Alma-hauvaa. Kisullakin on nyt kova kiinnostus ulkoilmoja kohtaan. Eilen pihalla valjasteltiin jopa neljästi. :)


Eilinen päivä meni suurimmaksi osaksi puutarhapuuhissa. Sain hyötytarhan valmiiksi. Nykyisen hyötytarhan paikalla oli ennen perinteinen kasvimaa. Laitoin sen kohdalle lavakaulukset pari vuotta sitten. Vadelmat olivat siinä riveissään jo silloin, mutta pensasmustikat olen itse istuttanut niiden kaveriksi. Lavakaulukset hankin ihan läheiseltä puutarhalta. Niitä tuntuu nyt olevan useassa paikkaa myynnissä, kun niistä on muodostunut aikamoinen trendi. Helppoja ne toki on, kun rikkaruohot eivät pääse valtaamaan niitä niin helposti kuin perinteistä kasvimaata.


Silloin pari vuotta sitten insipiraation iskettyä maanpeitekangas loppui kesken, joten en saanut sitä kaikkialle lavakaulusten ympärille. Rikkaruohot alkoivat puskea murskeesta pian läpi, vaikka maanpinta olikin kuorittu alta pois. Nyt sitten tehtiin vähän ehostusta, laitoin kangasta kaikkialle ja uutta mursketta päälle. Myös vadelmien juurilta poistin maan pintaa, laitoin kangasta ja päälle katetta. Mustikoiden ympärillä kangasta ja katetta jo olikin, joten lisäsin vain katetta siihen kohtaan. Koko komeus on myös nyt ympäröity laudalla. Toiselle sivulle jäi pieni peltokaistale, jonne laitan mahdollisesti punajuurta kasvamaan. Kahdesta lavakauluksesta löytyy mansikkaa ja korkeimmassa kasvaa parsaa.


Kisu huhuilee taas ulos, joten taidan syödä hieman aamupalaa ja lähteä nauttimaan auringosta. 
Aurinkoista sunnuntaita kaikille! :)

P.S. Jos puutarhajutut kiinnostaa, niin tunnistetta puutarha (klik!) klikkaamalla löytyy runsaasti juttuja aiemmilta vuosilta ja pari esittelyä meidän puutarhasta (klik ja klik). :)

19 kommenttia

 1. hyvälle näyttää, en ole aikoihin lukenut blogeja ja pitkästä aikaa pääsin lukulistan kimppuun. mukavaa kevättä sinne :)

  VastaaPoista
 2. Hienolta näyttää. Meidän Alma-koira lähettää terveisiä kaimalleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläkin Alma. :) Naapurin pikkuinen Alma on kyllä niin suloinen.

   Poista
 3. Meilläkin on lavakaulukset laitettu nyt. Odotan ihan intopuikeana saanko jotain kasvamaan :) Toive on. Tänään meinaan porkkanat uskaltaa. Toukokuun alussa sanotaan pussissa, johan se lähes on?! :) Kivoja kasvatushetkiä teidän ihanaan tarhaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vielä siemenet ostamatta. Täytyykin yrittää ehtiä käydä kaupoilla, koska pian ne tosiaan voisi kylvää! :)

   Poista
 4. Tulipas hinku laittaa omien lavojen ympärystä kuntoon... Loirottelevat ja rikkaruohon täyttämät polut eivät ole järin kaunista katseltavaa, kuten nämä sun tilukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, toivottavasti mun tilukset pysyisi kauniina koko kesän. Toiveena olisi, että nyt hyötypuutarha olisi helppohoitoinen ja saisi keskittyä lähinnä sen ihasteluun. :)

   Poista
 5. Näyttää niiiiin hienolle :) Näen jo runsaat lavat&penkit elokuun alkupuolella - ihana hyötypuutarha-alue.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Vielä täytyy kylvää siemeniä ja toivoa, että tulee yhtä hyvä sato kuin viime vuonna. Puitteet on ainakin nyt kunnossa, joten niitä ei voi syyttää. ;)

   Poista
 6. Onpas siistissä rivissä kaikki! Seurailen mielelläni teidän puutarhaa, kävin katselemassa noita vanhempiakin juttuja. Ihana vanha pihamaa, syreenit ennen kaikkea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Me ostettiin tämä talo lumisena talvena ja keväällä oli positiivinen yllätys nähdä millainen puutarha on. Olen niin ihastunut siihen! Parempaa en olisi uskaltanut toivoa. :)

   Poista
 7. Bluehost is ultimately one of the best hosting provider with plans for all of your hosting requirments.

  VastaaPoista