Omenapuun kukkiaVielä viime viikonloppuna hellineet helteet katosivat jonnekin alkaneen viikon myötä. Tuuli on käynyt niin kovasti, että se on varistanut kukkia omenapuista. Onneksi ehdin napata viime viikonloppuna jokusen kuvatuksen niistä.


Kolme ensimmäistä kuvaa ovat äitini pihalta. Siellä kukkii perinteinen omenapuu sekä koristeomenapuu. Kaksi viimeistä kuvaa ovat meiltä. Omenapuissa oli ihan valtavasti kukkia! Valkeakuulas näyttää pitävän tänäkin kesänä välivuotta. Viime vuosi oli myös huonompi sen kohdalla. Uskoisin kuitenkin, että kolme muuta vanhaa rouvaa tuottavat sen verran satoa, että omenat ei varmasti pääse loppumaan. ;)

 Omenankukka on mielestäni yksi kauneimmista kukista ja harmittaa, kun kukinta on niin lyhyt. Voisinkin heittää haasteen kasvinjalostajille, jos kehittäisivät sellaisen koristeomenapuun, joka jaksaisi kukkia vaikka koko kesän. :)


Eilen innostuin pitkästä aikaa järkkäilemään vähän olohuoneessa. Siitä lisää myöhemmin, kun nyt täytyy mennä laittamaan takkaan lisää puuta. Sateesta ja kylmyydestä huolimatta mukavaa loppuviikkoa!

14 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Äiti muisteli, että siitä olisi pitänyt tulla toisen näköinen. Minusta toi on vallan ihana. Vähän kuin polkkakarkki. :)

   Poista
 2. Omenapuiden kukinta on kyllä todella lyhyt, samoin kirsikkapuiden. Juuri aamulla harmittelin kun kukinta alkaa olla jo takanapäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. :( Vielä kun on satanut viime päivinä paljon, niin tuntuu että sade on lyhentänyt kukintaa entisestään.

   Poista
 3. Kaunista, harmi tosiaan että kukinta menee niin pian ohi. Kyllähän kukintoja katselisi pidempäänkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Mutta onhan aina jotain mitä odottaa joka kevät/alku kesä. :)

   Poista
 4. Omenapuiden kukinta-aika on niin kaunis. Harmi, ettei täällä ole omenapuita. Ihanat tulppaanit :D.

  VastaaPoista
 5. Meillä on sama homma valkeakuulaan kanssa, että viimeksi oli surkea sato, eikä kukkia mitenkään ylenmäärin ole tälläkään hetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu siltä, että nyt sato jää valkeakuulaan kanssa vielä huonommaksi kuin viime vuonna. Onneksi kolme muuta puuta tekee niin paljon omenaa, että ei millään pystytä hyödyntämään kaikkea itse. :)

   Poista
 6. Meidän puihin tuli mun mielestä tosi vähän kukkia tänä vuonna. :/ ja tosiaan niin äkkiä katoavat, ettei kauaa kerkiä nauttimaan. Kerro ku joku tarttuu sun haasteeseen koko kesän kukkivasta omppu puusta! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Toivottavasti kuitenkin saisitte satoa tarpeeksi. :)

   Poista
 7. Omenapuut ovat olleet ihan VILLISSÄ kukassa joka paikassa... Tämä aamu valkenee aurinkoisena. Toivotaan, että pian lämpenee taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpöä täälläkin odotellaan. Hellettä en kaipaa, mutta olisi kiva, jos mittarissa lukemat kipuaisi taas 20 asteen paremmalle puolelle. :)

   Poista