Syreenien tuoksua
Puutarhassa leijailee ihana syreenien tuoksu. Tulppaanien kukinta on lopuillaan ja lumipalloheisi on kasvattanut valtavat lumipallot oksilleen. Alppiruusu ja särkynytsydän kukkivat kauniisti omenapuun varjossa. Kuolan pionin kukinta on lopuillaan, mutta etupihan penkeissä pionit ovat vasta pulleilla nupuilla. Pääskyset lentelevät. Tuntuu ja tuoksuu kesältä!

12 kommenttia

 1. Meilläkin tuossa lumipalloheisissä on nupputerttuja paljon...:) Miten teillä, kun meidän heisiin tulee aina lehtiin kamalasti jotakin toukkia...oiskos neuvoa millä ne saisi hävitettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun äiti ruiskuttaa sen aina keväisin ennen silmujen aukeamista jollain aineella. Nimeä en nyt millään muista. Itse unohdin tehdä sen tänäkin vuonna. Meillä riesana on kirvat ja joskus olen yrittänyt häätää niitä ihan mäntysuopaliuoksella.

   Poista
 2. Hei kiva, löysin täältä vastauksen siihen, mikä meidän uudessa pihassa kukkii eli lumipalloheisi :). Ihana kupla-kuva.

  VastaaPoista
 3. Voi miten kauniita värejä ja sävyjä noissa alkukesän kukkijoissa onkaan! Onneksi Kumpulastakin löytyy syreeni, se kuuluu ehdottomasti vanhan talon pihaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon yrittänyt pitää meidän pihan sävyt valkoisessa, vaaleanpunaisessa, lilassa ja sinisessä. Siis sellaisia romanttisia värejä. Meidän pihassa on neljä syreeniä. Valkoinen ja lila kukkii nyt ja kaksi nuokkusyreeniä aloittelee kukintaa. Munkin mielestä ne on ehdottomasti vanhan talon puutarhan kasveja. :)

   Poista
 4. Lumipalloheisi on kaunis, kuvasin omani nupulta täyteen kukintaan. Se on jo nupulla ihana, vihreänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään lumipalloheisin vihreistä nupuista. Valkoiset pallot on myös ihanan herkkiä. :)

   Poista
 5. Ihania kukintoja. Tykkään niin tästä alkukesän väriloistosta :) Lumipalloheisi on myös yksi toivelistalla oleva pensas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkukesällä kukkii kyllä paljon kauniita pensaita. Nyt meidän pihassa on pensasruusujen aika. :)

   Poista
 6. Oih, ihania kukkakuvia!! Alkukesän kukkivat on niin kauniita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Munkin mielestä alkukesän kukkijat on kauniita ja herkkiä. Parin viikon päästä on odotettavasti toisenlaista voimakkaampaa väriloistoa. :)

   Poista