Olohuoneen uusi ilmeEdellisessä postauksessa jo vihjailinkin, että olohuoneen tapetti oli alkanut kyllästyttään oikein kunnolla ja revin sen pois. Se oli nykyiseen sisustusmakuuni ehkä turhan maalaisromanttinen ja riiteli meidän retrojen ja modernien sisustusjuttujen kanssa. Laitoinkin siis tilaukseen Kalklitirin kalkkimaalin sävyssä San Saccaria. Kalkkimaali on jo aika nähty juttu monessa blogissa ja kodissa, mutta olen jo pidemmän aikaa halunnut kokeilla sitä. Luonnollisuus, hengittävyys ja harmoninen värikartta kiinnosti.


Maali oli erittäin helppo maalata. Sitä ei saa telata, vaan se suositellaan levitettäväksi isolla pensselillä. Olohuoneen päätyseinä on noin kymmenen neliötä ja yksi pussi riitti siihen vallan mainiosti, kun maalasin seinän kahteen kertaan. Itse asiassa maalia jäi desin tai parin verran. Yhden kerroksen maalaamiseen meni vain noin puolisen tuntia, kun halusin pinnan jäävän mahdollisimman eläväiseksi, enkä siksi tehnyt mitenkään tarkkaa työtä. Lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen ja nyt seinä antaa kauniin taustan sisustusjutuille.


En millään malttanut olla näyttämättä teille uutta seinää, vaikka olohuoneen muutos onkin muuten täysin kesken. Nyt tekisi mieli uusia verhoja, mattoa, sohvatyynyjä, jne. :) Ehkä ensi kerralla pääsen näyttämään vähän laajempaa kuvakulmaa.

14 kommenttia

 1. Todella hyvä väri! Oikein raikas ja rauhoittava. Onko se vähän liilaan vivahtava, ainakin kuvissa näyttää, että olisi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sävy saattaa olla hieman sinertävä. Yritin valita sellainen aidon harmaan, enkä beigeen taittuvaa, niin sen perusteella tämä San Saccaria vaikuttaa hyvältä valinnalta.

   Poista
 2. Noilla kalkkimaaleilla tulee kyllä hienoa jälkeä! ..mut epistä, mä v-i-h-a-a-n meijän olkkarin maalattuja seiniä, ku sävy meni ihan pöpelikköön, eikä oo lähelläkään sellanen mitä halusin ja mulla ei varmaan oo ikinä aikaa tehdä asialle mitään! :D nää muiden olkkarirempat ei yhtään lievitä mun tuskaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin kyllä kauheasti lopputuloksesta. Harmi, jos teillä sävy ei ole mennyt ihan kohdalleen. Toivottavasti löydät jostain pienen välin maalaukselle. Tää kalkkimaali on tosi nopea maalata ja kuivui myös nopsaan.

   Poista
 3. Kivannäköistä! Mietin kalkkimaalia kanssa olkkariin, mutta meillä tulee kellarin rapattuihin osiin kalkkimaali, niin taidan keksiä jotain muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Meillä kellarin seinistä osa on vielä vaan pohjamaalilla ja oon miettinyt niiden maalaamista myös. Kalkkimaali voisi olla tosiaan sinnekin kiva. Mukavia maalaushetkiä. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Harmaa kuvioton seinä antaa kyllä raikkaan taustan vanhoille huonekaluille.

   Poista
 5. Uusi tuttavuus tuo Kalklitir, se voisi olla hyvinkin passeli kellarimme betoniseiniin. Onko sinulla tietoa voiko sillä maalata vanhan maalikerroksen päälle, joka on oletettavasti jotain vanhanaikaista hengittävää maalia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaksi en osaa sanoa, mutta uskoisin sen sopivan. Ehkä voisit varmistaa asian vielä joltakin jälleenmyyjältä. Itse tilasin maalin Quriosa Interiorilta. Heillä on kattava värikartta ja edulliset hinnat.

   Poista
 6. Kiva nähdä, että joku muukin on tehnyt samat, uskaltanut repiä hyvän tapetin pois kun kyllästyttää ;D!. Mulla on siis sama toiveissa, mies vaan ei lämpene ajatukselle, kun pari vuotta sitten laittoi tapetin, jota niin kovin silloin hehkutin...Mutta ihanan rauhallinen ilme olohuoneen seinissänne nyt, onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ollut tuosta tapettivalinnasta täysin varma alkujaankaan, mutta kun sitä jäi yli äidin remontista, niin otin mielelläni ilmaisen tapetin vastaan. Mutta äkkiä se mieli saattaa muuttua ja välillä on kiva saada muutosta. Toivottavasti saat miehen lämmiteltyä ajatukselle ja saat jotain mieluisempaa tilalle. :)

   Poista
 7. Mitäs sitten vaikka onkin nähty juttu. kaunis on jokatapauksessa. Tykkään istekin kalkkimaalin silkinhimmeästäpinnasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Tämä maali jättää tosiaan todella kauniin pinnan. :)

   Poista