Rakkaita esineitä

Sain Miialta Ketunkololla-blogista hauskan haasteen. Siinä piti listata seitsemän rakkainta esinettä. Omaan listaan poimin seuraavat esineet. Nämä eivät ole erityisesti missään järjestyksessä, mutta rakkaita kaikki.

1. Isovanhempien häälahjalautanen


Isäni vanhemmat ovat saaneet tämän Arabian tarjoilulautasen häälahjaksi muistaakseni joskus 40-luvulla. Se oli meillä kotona kaapissa ja vähällä käytöllä. Koska äitini tietää minun arvostavan vanhoja esineitä, sain sen itselleni. Mielestäni on aivan ihanaa kattaa se välillä kahvipöytään vieraita varten.

2. Paimenpoika-lusikat


Isännän isovanhemmat ja vanhemmat ovat pitäneet maitotilaa. Saimme miehen isovanhemmilta puoli tusinaa Paimenpoika-lusikoita. Niitä on jaettu maitotiloille palkinnoksi laadukkaasta maidosta. Olin hyvin otettu tästä lahjasta, koska tiedän että näiden lusikoiden takana olevan paljon työtä.

3. Talon piirustukset


Listaan on lisättävä myös talomme piirustukset. Kun ostimme talon, niin emme saaneet niitä kaupan mukana. Eräänä kauniina päivänä ne olivat ilmestyneet postilaatikkoon. Ne olivat jääneet jo aiempia kauppoja varten kuntotarkastuksen tehneen yrityksen arkistoihin ja he ystävällisesti palauttivat ne sinne minne kuuluu. Talon piirustukset merkkaavat erityisen paljon, koska olemme itse remontoineet rakkaan talomme ja piirustukset muistuttavat seinällä joka päivä niistä jokaisesta läpi käydystä nurkasta.

4. Nukenvaunut ja nalle


Nukenvaunut ja nalle ovat odottaneet jo muutaman vuoden leikkijää. Ne ovat rakkaita leluja minulle omasta lapsuudestani. Oran aitoja lastenvaunuja muistuttavat nukenvaunut ovat erinomaisessa kunnossa. Sen sijaan Abba-nallen hiuksien kimppuun on iskenyt saksineen joku pieni parturi. :)

5. Kuistin kaappi


Myös kuistin kaappi on muisto lapsuudestani. Isäni ja pappani rakensivat minulle synttärilahjaksi leikkimökin. Sain tämän vihreän kaapin kummeiltani leikkimökkiin, josta otin sen talteen meille kotiin kuistille pari vuotta sitten.

6. Vitriini


Tämän Askon uustuotantoa olevan Alvar Aallon alunperin 50-luvulla suunnitteleman vitriinin sain isännältä lahjaksi. Se kätkee sisälleen tärkeimmän (ja haastavimman!) keräilykohteeni, siis Arabian Malva-astiaston. Siellä on myös Finelin emalia ja kotimaista lasia.

7. Ruokapöydän tuolit


Olohuoneen ruokapöydän ympärillä on meillä vanhoja hunajanvärisiä tuoleja. Wieniläistuolit ovat kulkeneet suvussa ja Tapiovaaran Fanettit ovat yksi parhaista kirppislöydöistäni. Näistä tuoleista en halua luopua koskaan.

Haluaisin mielelläni kuulla, mitkä ovat seuraavien blogien kirjoittajien rakkaita esineitä:
Tarttukaa muutkin ihmeessä haasteeseen mukaan ja laittakaa kommenttiboksiin viestiä, mikäli otatta haasteen vastaan. Käyn mielelläni kurkkimassa teidän rakkaita esineitä.

Leppoisaa loppuviikkoa! :)

18 kommenttia

 1. Hienoja aarteita kaikki ja nuo nukenvaunut vielä oikein extrahienot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nukenvaunut on kyllä upeat. Ne on vielä ikäisekseen todella hyvässä kunnossa.

   Poista
 2. Mä ihan oikeesti yritän tarttua tähän haasteeseen! Oon ollu näitten suhteen ihan liian laiska..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. :) Mielelläni lueskelen, mitä aarteita teiltä löytyy.

   Poista
 3. Kiitos haasteesta! Tällaisen himohamsterin ja materialistin on vaikea päättää, mitkä seitsemän aarretta valita. Ehkäpä viikonloppuna otan tämän työn alle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei tää mikään helppo tehtävä ole. :) Mutta kiva jos ehdit ottaa jossain vaiheessa työn alle.

   Poista
 4. Oi kiitos Marjaana; näytti oikein kivalle haasteelle, johon aloin jo miettiä potentiaalisia kohteita ;) P.S. Erikoinen tuo edellinen kommentti..? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, jos jaksat tarttua haasteeseen. :) Jep, aika mielenkiintoisia kommentteja on alkanut tulla mun blogiin. Täytyy laittaa varmaan se mikälie numerokuittausjuttu päälle kommentteihin. :)

   Poista
 5. Kuistin kaappi on mun suosikki näistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä nätti kaikkina elämän tuomine kolhuineen.

   Poista
 6. Mahtavia esineitä ja huonekaluja! Oih! Minäkin otin haasteen vastaan, mutta siitä tulikin surullinen tarina..muutaman suosikin toki listasin sekaan:)
  http://thebernardandbianca.blogspot.fi/2014/09/tarkeimmat-tavarat.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun otit haasteen vastaan. :) Täytyy käydä lukemassa.

   Poista
 7. Ihania esineitä ja kauniita muistoja. Mukava kun osallistuit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli niin kiva haaste, että oli pakko osallistua. :)

   Poista
 8. Todella kivoja asioita ja esineitä. Juurikin näistä koostuu persoonallinen ja yksilöllinen koti ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut! Omaan mieleeni ovat esineet, joilla on jokin tarina, eivätkä kaikki ole suoraan kaupan hyllyltä.

   Poista
 9. Haasteeseen on nyt vastattu :) http://aboutmissordinary.blogspot.co.uk/2014/09/rakkahat-romut.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun vastailit. :) Kävin kurkkaamassa ihanat aarteet.

   Poista