Missä vauva nukkuu


Meillä vauvan sänkyjä on kaksinkappalein. Alakerrassa on vauvalle rottinkinen sänky, jonka olisi tarkoitus toimia päiväunipaikkana varsinkin jos talvipakkaset estävät ulkona nukuttamisen. Toinen sänky on perinteinen pinnasänky, joka löytyy ylhäältä makuuhuoneestamme ja josta kirjoittelen vielä myöhemmin. Tämä rottinkinen sänky on kirppislöytö, jota en voinut ohittaa. Se on kevyt, mutta tukeva ja siirtyy näppärästi pyörien avulla sinne missä itsekin olen.


Ostin siihen myöhemmin reunapehmusteen kirppikseltä parilla kolikolla. Koska se oli tylsä valkoinen ja liian pitkä sänkyyn sellaisenaan, niin lyhensin sen ja päällystin itse uudestaan vaaleansinisellä kankaalla, jossa on pieniä valkoisia sydämiä. Söpöä. :) Myös sängyn laidalla roikkuva peitto on tuotoksiani. Se on virkattu yhtenä isona isoäidinneliönä Novitan Purosta.


Koska sänkyjäkin on kaksinkappalein, niin meillä toiveena olisi, että vauva olisi perinyt äitinsä unenlahjat ja nukkuisi jo pienestä pitäen vähintään kahdeksan tunnin yöunet. Aika näyttää kuinka käy. :)

10 kommenttia

 1. Tosi kaunis sänky ja varmasti on kätevää kun sänkyjä on kaksi.

  VastaaPoista
 2. Tuo rottinkinen sänky on kyllä oikein kätevännäköinen ja kaunis löytö. Muistan, kuinka meidänkin tytön vauva-aikana olisin kaivannut jotain tuollaista, mihin kotona touhutessa vauva olisi ollut helppo laskea (muualle kuin lattialle). Tavallista pinnistä ei viitsinyt mihinkään siirrellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tämä osottautuu meillä hyväksi ratkaisuksi. Hieman mietin, että tarvitaanko sitä todella kahta sänkyä, mutta en voinut jättää tätä ostamatta. :)

   Poista
  2. Omasta kokemuksestani voin sanoa, että tarvitaan, kun talossa on useampi kerros! :) Erityisesti pienen vauvan kanssa, joka nukkuu monet miniunet päivän mittaan. Puhumattakaan, jos on isompi sisarus, jonka rakkaus on vielä kovakouraista! :)
   T.Vakilukija

   Poista
  3. Ajattelinkin, että tämä toinen sänky alakerrassa voisi säästää jalkoja ja hermoja, kun ei jokaisen äännähdyksen takia tarvitse kivuta yläkertaan. Uskoisin siis olevan kätevää, että vauva saa nukkua siellä, missä itse puuhailen päivisin. :)

   Poista
 3. Huippulöytö tuo rottinkisänky ja käteväkin.

  VastaaPoista