Joulukorttipajalla


Eilen iltapäivällä postilaatikkoon tupsahti punainen juolukorttikuori. Oli aivan pakko lähteä samantien korttitarvikeostoksille. Viime vuonna meiltä lähti kortit kisun kuvalla (klik!), mutta tänä vuonna halusin askarrella ne itse.


Kortit toteutin hyvin yksinkertaisella ja helpolla tavalla. Liimasin värillisille ja valkoiselle kartongille vanhoista joululahjapapereista leikkaamiani joulupalloja ja lahjapaketteja. Leikkaus meni nopeasti, kun taittelin lahjapaperin moninkerroin, piirsin siihen haluamani muodon ja sitten leikkasin useamman kappaleen samalla kertaa. Tähän askerteluun pystyy helposti käyttämään ne paketoinnista jäävät lahjapaperin palat. Vaihtoehtoisesti voi toki käyttää skräppipaperiakin. Joulun ja uuden vuoden toivotukset kirjoitin korttien taakse.


Samalla korttitarvikereissulla mukaan tarttuun pieni huonekuusi Tokmannilta. Koristelin sen viime joulun alla Tiger Storesta ostamillani joulukoristeilla, joissa on mielestäni vanhanajan tunnelmaa. Kortit kuvasin roikkumassa valopyykkipojissa. Tähän olisi tarkoitus ripustaa meille saapuvat kortit.

15 kommenttia

 1. Ihana blogi! Juuri löysin tieni tänne ja heti jäin koukkuun :). Piti selata postauksia heti pitkälle yli vuoden taakse!

  VastaaPoista
 2. Kivoja tunnelmakuvia joulun odotukseen. Tästä sain nyt kaivattua inspiraatiota omaan korttiaskarteluun! Ja noita joulupallojaki vois neuloa muutaman täksikin jouluksi. Mistä olet hommannut nuo pyykkipoikavalot? Noi ois ihanat tyttären huoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, jos sait tästä inspistä. :) Pyykkipoikavalot ovat muistaakseni Airamin. Taisin ostaa ne muutama vuosi sitten Prismasta.

   Poista
 3. Mistä oot ostanut noi valopyykkipojat?
  Mä meen huomenna etsiin ideoita joulukortteihin Kädentaidot-messuille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos en ihan väärin muista, niin valot ovat Airamin ja ostettu Prismasta muutama vuosi sitten. Mukavia ja inspiroivia messuja. :)

   Poista
 4. Joulupalloja! Sain kesällä kirjan lahjaksi, ja viimeisen viikon olen neulonut palloja... Kiva bongata ne muualtakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on kyllä koukuttavaa neuloa. Tekisi mieli tehdä lisää, mutta listalla on vielä pari keskeneräistä juttua jotka pitäisi saada alta pois.

   Poista
 5. Oi miten kiva idea noihin joulukortteihin! :) Minäki sain sätkyn ko näin postin lähettämän joulukorttikuoren. En tosin sännännyt tekemään joulukortteja, vaan aloin etsiä niitä joulukortteja, jotka tein jo tammikuussa (miten niin olin aikaisin liikkeellä? :D). Ah, kylläpä tulikin ihanan jouluinen fiilinki tästä postauksesta, lähdenpäs tästä kuuntelemaan joululauluja... Hyvää viikonloppua sinne suuntaan! :)

  VastaaPoista
 6. Onpa siellä jo jouluista ja kiva kierrätysidea korteissa :) + nuo pallot on tosi ihania; kunpa minäkin ehtisin joskus kutomaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti löytäisit jostain aikaa neulomiselle. :)

   Poista
 7. Mulla on parina viime vuotena ollut joulukortit valokuvista, mutta nyt mennään kans askartelulinjalla. Ostin jonkun jouluisen skräppäyssetin, jossa on kivoja erilaisia papereita. Niistä olen leikkaillut ja limaillut kivoja kortteja. :)

  VastaaPoista