Mustikka


Arabian Pomonat ovat miellyttäneet silmääni pitkään. Pienen appelsiinin ja ison puolukan olen ostanut joskus aiemmin. Olen ajatellut, että en lähtisi näitä keräämään, koska mielestäni näille ei ole niin kauheasti käyttötarkoitusta. Kuitenkin nämä tulevat välillä kahvipöytään esimerkiksi ajamaan sokerikon virkaa. Saahan tällaiseen pienempään kivasti myös teepussit esille.


Kun tätini tuli juhlistamaan Suukkosuun nimiäisiä, hän toi mustikka-Pomonan mukanaan. Siinäpä oli vielä kansikin. Olin oikein otettu tästä lahjasta! Nyt olenkin vähitellen pyörtämässä päätöstäni olla keräämättä näitä.


Kysyisinkin teiltä, onko Pomonat teillä vain koristeena vai pääsevätkö ihan käyttöönkin? Mihin käytätte niitä?

Jos teiltä tulee hyviä käyttövinkkejä, niin saattaa olla, että tämä kolmikko saa jatkossa seuraa. Tosin nättejä nämä ovat ihan vain katsellakin. :)

Leppoisaa sunnuntaita! :)

17 kommenttia

 1. Nuo on kyllä ni kauniita, vaikkakaan meille ei ole vielä yksikään löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kauniita ovat. Harvakseltaan näitä näkee kirppareilla, mutta ehkä seuraavan kerran poimin tällaisen matkaan. :)

   Poista
 2. Mummuni säilytti pomonoissa aikanaan teepusseja. Itsellä on ollut sama aikomus, mutta valitettavasti pomona- purkkeja on vielä vähemmän, kuin meillä juotavia teelaatuja :)
  Kaunis blogi, hyvää luettavaa, ja laadukkaita kuvia, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska idea mummullasi. Itse kun olen teenjuoja, niin tuo käyttötarkoitus voisi sopia meillekin. :) Kiitos myös kehuista. Ne lämmittää mieltä aina. <3

   Poista
 3. Koristeena sekä avainten säilytyskippona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avaimille näitä en keksinytkään ajatella. Kiitti vinkistä. :)

   Poista
 4. Minulla oli aikoinaan lahjaksi saatu kannellinen omena, jota pidin hienosokeriastiana. Rikki meni. Ensin kansi ja sitten itse purkkikin. Piri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi. :( Mutta nämä sopii kyllä hyvin sokeriastioiksi.

   Poista
 5. Meillä ei ole yhtään Pomonaa, mutta noistahan voisi tarjota vaikka dippikastikkeita. Tai pähkinöitä, rusinoita ja muuta pientä naposteltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavia ideoita! Näillähän saisi katettua aika kivan illanistujaispöydän. :)

   Poista
 6. Mulla ne ovat vain koristeina. Joskus harvoin käytän niitä kattauksessa, esim. sokerikippona tai teepusseille. Olisi kyllä kiva keksiä niille jotain käyttöäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samassa käytössä ne on ollut toistaiseksi meilläkin. Kauniita nämä ovat pelkästään katsella, mutta olisi mukavaa löytää näille ainakin satunnainen käyttötarkoitus.

   Poista
 7. Kauniita! Meillä ei noita ole, mutta olen myös ajatellut hankkivani niitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy varmaan meidän molempien suunnata sitten kirppiksille. Taidan itse ainakin napata Pomonat mukaan, jos niihin törmään. :)

   Poista
 8. Minulla on yksi luumukuvioinen, jonka ostin 70-luvulla (! ) :D ihan tavaratalosta. Hienoasokeria siinä
  pidän. Vieläkin on käytössä ja hyvänä on pysynyt. Olen huomannut, että nuoremmat vieraat sitä joskus
  pyörittelee ja kyselee onko kirpparilta. Mukavaa vauva-aikaa sinne. Sinulla on kiva blogi ja suloinen koti.
  t. Leila

  VastaaPoista
 9. sinun pitää tulla tutkimaan hämeenlinnan kirppareita! etenkin hämeenyienkirpparilla on aarteita paljon :) vitriineissä paljon pomona purkkeja ja aarikkaa... hämäläiset on hitaita näissäkin asioisa :D

  VastaaPoista
 10. sinun pitää tulla tutkimaan hämeenlinnan kirppareita! etenkin hämeenyienkirpparilla on aarteita paljon :) vitriineissä paljon pomona purkkeja ja aarikkaa... hämäläiset on hitaita näissäkin asioisa :D

  VastaaPoista