Myssyt


Eilen päätin vähän höllätä pipoa ja neuloa pipon. Annoin sotkuisen keittiön odottaa, että isäntä tulisi töistä sen siivoamaan. :) Oli kivaa taas herätellä henkiin neulomisharrastustani.


Suukkosuun odotusaikana neuloin hänelle vanhalla perinteisellä ohjeella siksak-myssyn (klik!) Novitan Purosta. Tämä myssy on ollut ehdottomasti parhaiten istuva ja päässä pysyvä myssy. Nyt se on kuitenkin jäämässä pieneksi, koska pienenä kirppuna syntynyt tyttö kasvaa vauhdilla. Päätinkin siis neuloa hänelle uuden pipan. Tämä pipo valmistui hetkessä päiväuniaikaan Muita ihania-blogin (klik!) helpolla ohjeella Novitan Joki-langasta. Tein pipan hieman pienemmällä silmukkamäärällä (63 silmukkaa), niin se on tänään tasan kaksi kuukautta vanhalle tytölle sopiva ja sopinee tämän talven loppuun asti. Tupsun jätin tekemättä, kun ajattelin sen olevan hankala vaunuissa nukkuvalle pikkuiselle ja saattaa aiheuttaa suuren katastrofin eli pipan joutumisen silmille.

Kivaa viikon jatkoa! Pysykäähän lämpimänä ulkoillessanne. :)

8 kommenttia

 1. Mä niin kadehdin kaikkia neulojia! En oo kyllä vuosiin edes kokeillu, mutta eipä tällä hetkellä olis aikaakaan. Toikin pipa on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun juonesta pääsee kiinni, niin ei se loppujen lopuksi vaikeaa ole. Toivottavasti jonain päivänä löytäisit aikaa kokeilla. :)

   Poista
 2. Onpas söpöt pipot ja aina plussaa kun vielä ite tekemät :)

  VastaaPoista
 3. Onpa kiva! Onko tuo jälkimmäinen pipo pysynyt hyvin päässä? Muistelen, että meidän vauvalla tuollaiset joissa ei ole solmimismahdollisuutta kaulan alla eivät oikein pysyneet korvilla, mutta riippuu varmaan vauvastakin. Täytyypä laittaa ohje talteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Automatkalla kaukalossa pysyi hyvin, vaunuissa vähän huonommin. Tosin pipa on vielä vähän reilu, että ehkä pysyy vähän myöhemmin paremmin. Neuvolasta saimme lahjaksi myös pipon, joka on nyt täydellisen kokoinen ja se pysyy hyvin päässä. Parhaita tietty on nuo nauhalliset. :)

   Poista
 4. Tuo siksak-myssy on parhaita päähineitä lapselle. Aikoinaan tein pojalleni Novitan Woolista samanlaisen. Koko oli aluksi liian iso, mutta sen sain korjatuksi ompelemalla päälaelle muutaman piston. Siis sellainen nypykkä muodostui myssyn ulkopuolelle.

  Tosiaankaan vauva ei tarvitse mitään tupsuja, vaikka somia ovatkin. Joskus neuleohjeissa villatakkien kaula-aukkoihin oikein pujotettiin nyörit. Ja nyörin päihin tupsut. Piri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, siksak-myssy on paras ja se on myös helppo neuloa. :)

   Poista