Lisää ompeluksia


Pari viikkoa sitten kerroin, kuinka olin ommellut vauvalle vaatetta (klik!). Innostus ompelemiseen on sen jälkeen kasvanut sauma saumalta. On ollut hienoa nähdä, kuinka omat taidot kehittyy vähitellen. Vieläkään tosin vaatteet eivät ole lähellekään täydellisiä, eikä niitä kehtaa esitellä nurjalta puolelta, mutta en anna sen häiritä. Yksi päivä käytin kolme varttia siihen, että säädin ompelukoneen tikkiä, kun tuli hyppytikkejä (neula huonossa kunnossa) ja ylälanka katkeili kokoajan (huonolaatuinen liian paksu lanka). Mutta nytpä tiedän mitä mistäkin rullasta tapahtuu. Tekemällä oppii.

Nyt uusimpina juttuina on valmistunut kaksi bodya, kaksi haalaria, bodymekko ja vielä yhdet housut. Ensimmäinen body meni täysin harjoitellessa ja siitä en kehtaa kuvia julkaista ja kettukankaasta valmistuneet housut ovat nyt pesussa, joten ei niistäkään nyt kuvia (Instagramissa niistä kuva @pilviraitti). Sen sijaan toinen body ihanasta kettukankaasta onnistui jo ihan ok, kun hieman muokkasin kaavaa. 


Saumat olen ommellut marketti-Singerini jousto-ompeleella. Huolitteluja bodyssa en ole tehnyt oikeaoppisesti kaitaleella, koska kaksoisneulan käyttö hirvittää, joten olen ommellut ronskisti vaan kapeat resorit ja huolitellut saumanvarat ompelemalla ne kiinni suoralla ompeleella. Ensiksi käytin koneen omaa joustavaa suoraa ommelta, mutta mielestäni sillä ei saa kovin kaunista jälkeä, joten olen siirtynyt käyttämään kolmipistesiksakkia säätämällä ompeleen leveydeksi nollan.


Mielestäni tyttövauvalla olisi kiva käyttää silloin tällöin mekkoja, mutta ne ovat kovin epäkäytännöllisiä. Kaupoista löytyy todella harvakseltaan bodymekkoja. Teinkin sitten sellaisen ompelemalla hameosan yksiväriseen bodyyn. Tässäkään en reunaa huolitellut kaksoisneulalla, vaan joustavalla koristeompeleella.


Hieman retrotyylinen kisuhaalari on mielestäni aivan ihana ja se valmistui maanantaina. Siihen uskaltauduin kokeilemaan napitushalkiota tällä hyvällä ohjeella (klik!). Hieman harmittaa, kun nyt tähän hätään ei ollut kankaan keltaiseen mätsäävää resoria, vaan käyttämäni on turhan tipunkeltainen, mutta näillä mennään. Bambihaalarin tein sivu- ja takasaumattomana tällä ohjeella (klik!).


Tälläisiä väkertelyjä tällä kertaa. Jos innostus ei tyystin lopahda, niin kiinnostaako tämän tyyliset postaukset jatkossakin?

Eipä muuta kuin kivaa viikon jatkoa! :)

10 kommenttia

 1. Ihania kankaita!
  Ite en osaa yhtään ommella! Mutta kiva katsella muiden ompeluksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankaat on kyllä ihania. Niissä on hieman retrofiilistä. :)

   Poista
 2. Kyllä kiinnostaa! ..vaikka tätäkin postausta katselin kateudesta vihreenä..;) Ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kiva että kiinnostaa, niin voin sitten jatkossakin kirjoittaa aiheesta. :)

   Poista
 3. Kauniita! Mistä hankit noi kankaat? Itselläkin on ollut projektina alkaa ommella lapselle, kohta lapsille, mutta mistään en vaan tunnu löytävän sitä aikaa... Varsinkin kaksivuotiaalle tytölle olisi ihana ommella mekkoja. Sellaisiahan ei nyt niin kovin montaa tarvi, mutta materiaalitkin löytyisi tosi halvalla kun käyttäisi omia retrovarastoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, vanhoista kankaista saisi todella söpöjä vaatteita. :) Bambi- ja kettukangas ovat Poppanavakasta ja kisukangas on Pikkupiltin.

   Ja hurjasti onnea vauvan johdosta! <3 Tämä uutinen onkin taitanut mennä itseltä ohi omissa vauvapuuhissa. :)

   Poista
 4. Voi että, miten ihania ♥ Varsinkin toi kisuhaalari on niin söpö ♥ Mulla menee kans puolet ompeluajasta koneen säätöön, kun unohdan aina mitä niistä vivuista tapahtuu ja kääntelen kaikkia vuoron perään, kunnes tikki on suht koht ommeltavaa =) Koneessa on edelleen yksi nappi, jonka tarkoitusta en ole keksinyt. Mä epäilen et se on pakki, joka ei kyl toimi =) Konehan on ollut mulla vasta 20 vuotta eli eihän tässä nyt ole kiirettä opetella ihan kaikkea =D

  Iloista pääsiäistä ♥

  VastaaPoista
 5. Ihania vaatteita olet ommellut!! kumpa itse olisi edes noin taitaa ompelukoneen kanssa :) tai ehkä pitäisi vaan rohkeasti alkaa kokeilemaan..

  VastaaPoista