Ompeluksia


Tässä vierähtikin taas hetki edellisestä postauksesta. Päivät ovat menneet niin vauhdilla, vaikka mitään erikoista en olekaan tehnyt. Tai on tässä jokunen ompelus saatu aikaiseksi. Innostuin ompelemaan kestovaippoihin lisäimuja Zorb-imukankaasta. Siinä sitten heräsi ajatus, että osaisiko sitä ommella muutakin kuin pelkkää siksakkia yksinkertaisen kappaleen reunoihin.


Käytiinkin maanantaina kirjastossa lainaamassa ompelulehtiä. Ensiksi syntyi kahdet housut koossa 68 cm (kaava Ottobre design 3/2013 Summer Sea, muokkasin resoreita). Merenneito joustofrotee on Kestovaippakaupasta. Resorin ja ohuen pandatrikoon ostin Eurokankaasta.Eurokankaan palalaarista löytyi myös ihanaa siilipuuvillaa. Siitä tein omalla kaavalla liivimekon. Otin mallia meiltä löytyneestä liivimekosta. Vuoritin mekon yläosan tällä ohjeella (klik!).

Vaikka näistä ei todellakaan tullut mitään kovinkaan upeita tekeleitä, niin yllätin itseni positiivisesti. Kauheasti kun en ole verhoja ja sisustustyynyjä kummempaa ennen ommellut ja trikoo on itselleni ihan outo ommeltava. Tästä syttyi niin iso kipinä tehdä vielä jotain lisää! Taidankin mennä lukemaan lehtiä ja suunnittelemaan, kun vauva nukkuu.

Aurinkoista päivää! :)

15 kommenttia

 1. Ihania! Vitsit, osaisinkohan ite vielä ommella? Tällä hetkellä ei kyllä taida olla aikaa, mutta ehkä vielä joskus.. ..tosin, lasten vaatteita ne on, mitä ommella haluaisin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun ei auta muuta kuin kokeilla, jos ompelu onnistuisi. Se on kyllä mukavaa ja koukuttavaa hommaa. :)

   Poista
 2. No on kyllä suloiset pöksyt. Välillä harmittaa, kun ei omista ompelukonetta. Voisi ainakin yrittää jotakin :) Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyselepä jos vaikka jollain olisi lainata konetta, niin pääsisi kokeilemaan. Aurinkoista viikkoa sinnekin! :)

   Poista
 3. Nuo liivimekot on ollu mun haaveena jo kauan, kankaitakin hankin, mutta ei oo ollu mukamas aikaa tehdä. Aivan ihania aikaansaannoksia sulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti itsekin löytäisit aikaa ompelulle. Ompelu on kuitenkin aika nopeaa hommaa. Tunnissa tai parissa saa jo paljon aikaiseksi. :)

   Poista
 4. Söpöjä ompeluksia! Mullakin on ompeluinspis meneillään, vielä en ole juuri tyynynpäällisiä kummempaa uskaltanut yrittää, mutta siitä se lähtee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, siitä se lähtee! En itsekään ole kovinkaan kummoisia juttuja aiemmin uskaltanut ommella, mutta nyt päätin, että jos ei edes kokeile, niin ei voi tietää osaako. Hauskoja ompeluhetkiä. :)

   Poista
 5. Mulla olis muuten sulle blogissani mukava haaste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Täytyy yrittää vastailla siihen pian. :)

   Poista
 6. Mulla olis muuten sulle blogissani mukava haaste :)

  VastaaPoista
 7. Oijoi, aivan ihania! Varsinkin merenneitopöksyt hurmasi :) Tänään kangaskaupassa just ihastelin, kun on niin upeita kuoseja, mutta minunkin ompelusrepertuaari on sitä tyynynpäällisluokkaa... Ehkä pitäisi rohkaistua kokeilemaan vähän vaativampaakin... :)

  VastaaPoista
 8. Voi apua miten ihania kankaita! :) ♥

  VastaaPoista