Vanha UpoSilittäminen on ollut aina yksi inhokki kotitöistä ikkunanpesun lisäksi. Meillä siis ei ole koskaan silitetty oikeastaan mitään juhlavaatteiden lisäksi. Suukkosuu on saanut nukkua sileissä lakanoissa, mutta omat lakanat olen taitanut silittää ehkä kerran.

Lapsuuden puhtaat ja sileät lakanat on silti syöpynyt niin vahvasti mieleen, että päätin hankkia meille mankelin. Päätin kokeilla taas kerran onneani paikallisen FB-kirppiksen kautta ja laitoin sinne ostetaan-ilmoituksen. Siihen vastattiinkin pikaisesti. Myyjällä oli upea vanha vihreä Upo, jonka hän myi suoraan käytöstä. Käyttökytkin oli hajalla, mutta isäntä korjasi sen näppäränä noin viidessä minuutissa.

Nyt ei tarvitse enää nukkua ryppyisissä lakanoissa, kun saa mankeloida sisustukseen sopivalla mankelilla! ;)

Kivaa sunnuntaita! :)

16 kommenttia

 1. Hieno on, tuollaisen haluan itsellekin joskus! Ja mahtavan värinen :)

  VastaaPoista
 2. Oi, mankeloiduissa tai silitetyyissä lakanoissa on niin ihana nukkua. Itsehän en moista saa koskaan tehtyä. Pitäsisikö illan lakananvaihdon myötä yrittää silittää. Upea mankeli teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäntä vitsaili, että kohta mankeli on uudelleen myynnissä, mutta ainakin toistaiseksi olen jaksanut mankeloida. Kyllä se silittämisen voittaa sata-nolla. :)

   Poista
 3. Upean värinen! Minulla on mummuni vanha, oranssi mankeli, joka toimii vielä uskollisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, se on varmasti oikein herkun värinen ja kelpo peli. :) Ennen kuin koneet tehtiin kestämään.

   Poista
 4. Oikea kaunotar!
  Vanha kunnon UPO toimii!
  Ihana!

  VastaaPoista
 5. Kaunis mankeli! :) Minä en rehellisesti sanottuna ole ennen blogistaniaa tiennytkään, että joku silittäisi lakanat. Isäni on aina mankeloinut lakanat luotisuoraan, itse taas lemmikkien karvojenpoiston ja kuivaustilan puutteen vuoksi olen käyttänyt kuivausrumpua, jolloin ryttyjä ei jää. Ei tosin ole nitä mankelin prässättyjä taitoksiakaan. Olennaisinta on kuitenkin vahva lakanakangas, sellainen ohut ja ihoon liimautuva puuvilla on kamalaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivausrummussa lakanoista tulee kyllä ihanan pehmosia, mutta meidän rumpu ei jätä niitä kovinkaan siloisiksi. Joten siksi päätin viimein tarttua tuumasta toimeen ja hankkia mankelin.

   Poista
 6. Tää mankeli on kyllä todella upea ilmestys, kyllä tuollaisella kelpaa mankeloida! En ole koskaan oikein ymmärtänyt lakanoiden silittämisen päälle, tietysti sitten jos tahtoo suorat lakanat ja mankeliin ei ole mahdollisuutta. Mutta kyllähän niissä on aivan eri tuntu sitten ekoja öitä nukkua, kun ne ovat mankelin kautta tulleet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään ymmärrä lakanoiden silittämistä. Hankalaa hommaa. Vauvan lakanat on onneksi niin pieniä, että ne on ollut helppo silittää. Sen sijaan parisängyn tuplaleveän aluslakanan silittämisestä ei saa muuta kuin harmaita hiuksia.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos! Upea on väri ja hienoa kun jaksaa pöristä vielä näin monen vuosikymmenen jälkeenkin.

   Poista
 8. Heippa! Mitä sille käyttökytkimelle tehtiin? Kun ostettiin käytettynä vanha upo. Toimi pari käynnistystä, ja sitten start-nappi hajosi? Ei vaan enää inahdakaan. Vipu oli aika herkkä enkä tiedä miten sen saisi toimimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vipu vaihdettiin kokonaan uuteen. Se oli rikki jo meille tullessa, mutta edelliset olivat käyttäneet sitä ilman vipua.

   Poista