Kurkistus vinttiinEttä pääsiäinen ei olisi mennyt pelkästään munien vellaamiseksi (kuten isäntä asian ilmaisi), niin pistettiin pikkuremppa käyntiin. Meillä yläkerta on ollut toistaiseksi yhtä isoa yhtenäistä tilaa. Nyt tämä tila jaettiin kahtia väliseinällä. Väliseinään halusin perinteistä siskonpaneelia. Ovi löytyi meidän omista kätköistä ja on ollut tässä talossa muualla aiemmin.

Lisäksi vinttiin on rakentumassa todellinen hamsterin unelma. Vinokattojen matalalle osuudelle tulee runsaasti säilytystilaa, joka kätkeytyy vaneriovien taakse.

Tällä kertaa nyt vain pieni kurkistus tälle työmaalle. En vaan malttanut olla näyttämättä mitä täällä on puuhailtu. Seuraavaksi olisi vielä tarkoitus laittaa listoja vaneriovien ympärille, käsitellä ne (luultavasti lakata) ja maalata paneelit.

Toivottavasti pääsen palaamaan asiaan pian! :)

13 kommenttia

 1. Oioioi ihana vintti. Pitäsköhän ihan vilauttaa meidän vintti joku päivä. Voi jospa sekin joku kaunis päivä ehtisi noin pitkälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Vilauta ihmeessä. Odotan mielenkiinnolla. :)

   Poista
 2. Haa! Tositosi kiinnostavaa. :) Voinko kysyä, mistä vanerin hankitte ja minkä kokoisen aukon peititte? Itse tosiaan olen kysellyt viidelle vaneriovelle hintoja ja siinä määrin korkeaksi on kivunnut summa, että hoidetaan ensin nykyinen hormiremontti alta pois. Mutta näistäpä sain idean, etteihän niiden ovien välttämättä ole oltava juuri saman mittaisia kun edeltävät poistetut vaan neljä leveämpääkin voisi olla vaihtoehto. (Meillä siis tosiaan on ennestään peiliovet tuolla paikalla ja erityisesti koska huone on ihan kiero enkä usko saavani siihen uutta systeemiä suoraan hyödynnän kiinnitän vanhat liukuovisysteemit vain uusiin oviin.)

  Seurailen siis innolla teidän projektia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaneri on ostettu Ylöjärven Puusta. Se on siellä nimellä kilovaneri ja on 12 mm paksua. Se ei ole aivan täydellistä, mutta isäntä valkkasi parhaat päältä ja laittoi parhaat puolet näkyville, joten kukaan asiasta tietämätön ei huomaa, että ei ole ykköslaatua. Maksoi jotain kympin luokkaa neliö tinkauksen jälkeen. Yksi ovi on noin 1113 mm x 1220 mm ja ovia on neljä vierekkäin. Kirjoittelen tarkemmin asiasta kunhan ehdin. :) Mielenkiinnolla odotan juttua teidän projektista. :)

   Poista
  2. Niin ja ei ole tämäkään huone millään tavalla ja mihinkään suuntaan suora, mutta ihan toimivan kiskosysteemin isäntä sai aikaiseksi.

   Poista
 3. Kätevän näköistä. Meillä oli ovelliset komerot katon lappeiden alla, mutta ne purettiin, katto meni uusiksi ja tukiparruja sai poistaa ja samalla kattoa korotettiin. Eli sivut jää auki ja saadaan sivuikkunoista lisää valoa huoneisiin. Säilytystiloihin keksitään siis joku muu ratkaisu, mutta ei olla lähimainkaan tuossa vaiheessa kuin te, että oikeesti voisi noin valmista esitellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitaasti hyvä tulee, vai miten sitä sanottiinkaan. :) Toivottavasti teilläkin olisi jonain päivänä mieleinen yläkerta valmiina. :)

   Poista
 4. Tosiaan hamsterin unelma! Meillä on kummatkin lappeet hyödynnetty ja jösses, niihin sulloo vaikka kuinka paljon tavaraa. Ihan niin paljon, ettei sieltä enää ikinä huvita penkoa mitään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, mua on alkanut mietityttään oliko toi säilytystilan rakentaminen sittenkään hyvä idea. :D

   Poista
 5. Bongasin ihanan vaneerisen liukuoven instagramin puolelta ja oli pakko tulla tännekin ihastelemaan. :) Meillä yläkerran remontti vielä odottaa sopivaa aikaa (siis rahaa), ja olen haaveillut vinokaton alle tulevasta vaatehuoneesta. Liukuovi voisikin olla mukava ratkaisu ja vaneri on aina mahtavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne! :) Toivottavasti saisit jossain vaiheessa haaveilemasi vaatehuoneen. Tästä meidän projektista ajattelin kirjoitella vielä myöhemmin lisää. :)

   Poista