Muutama aurinkoisen päivän kukkakuva + rikkaruohontorjuntavinkki

Tänään on ollut aivan mahtava kesäpäivä! Ollaan oltu lähes koko päivä ulkona. Nyt illalla innostuin tarttumaan kameraan ja kuvaamaan tämän hetken kukkijoita. Niin syreeni kuin lumipalloheisikin ovat aika upeita nyt. Mansikatkin kukkivat lavakauluksissa ja huomasinpa myös jokusen raakileenkin. Ei malttaisi odottaa, että pääsisi maistamaan.


Päivemmällä ulkona touhutessani ehdin myös kokeilemaan rikkaruohojen hävittämistä murskeen joukosta ilman siihen tarkoitettuja aineita. Varsinaiset myrkyt eivät innosta, koska kissa ulkoilee lähes päivittäin pihassa ja ensi kesänä siellä on pieni leikkijä. Auringon porottaessa ruiskutin rikoille etikkaa. Meni pari tuntia, niin ne ruskistui! Jostain luin, että mukaan voisi laittaa myös astianpesuainetta ja suolaa. Etikka yksinään näytti kuitenkin toimivan oikein hyvin. Nähtäväksi jää, tappoiko se rikkaruohot juuria myöden vai joudunko keksimään myöhemmin jotain muita keinoja niiden hävittämiseksi. Nyppiminen ei innostaisi.

Eipä muuta kuin mukavaa aurinkoista iltaa! :)

15 kommenttia

 1. Ihanat kuvat ja voi miten tuo hetkittäinen aurinko ilahduttaakin.

  VastaaPoista
 2. Meillä on ollut parin päivän aikana meneillään sora-alueiden siistiminen. Lapiolla ollaan käännetty ja kaivettu rikkaruohot poies. Aika rankkaa ollut, mutta lopputulos on siisti nyt jo ennen uuden sorakerroksen levittämistä. Täytyy sitten katsoa miten jatkossa saadaan pidettyä rikkaruohot kurissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kääntäminen onkin tehokas tapa päästä rikoista eroon. Meidän pihassa mursketta on niin ohut kerros ja lisää ei olla nyt hankkimassa, niin kääntäminen ei onnistu, joten täytyi keksiä muita keinoja.

   Poista
 3. Onpas kaunis kukkaloisto :) Ja kiitos etikka vinkistä! Eipä ole tullut mieleenkään, että etikkaa voi käyttää tuohonkin tarkoitukseen. Mutta kokeiluun menee, sillä en itsekään mielellään mitään myrkkyjä käytä ulkoilevien (maata tonkivien) lasten ja kissan vuoksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Törmäsin lehdessä mainokseen, jossa oli etikkapohjaista rikkaruohomyrkkyä. Siitä ajatus tuli ja hetken googlettelun jälkeen päädyin kokeilemaan.

   Poista
 4. Hei!
  Neljännessä kuvassa esiintyvät puna/ vaaleanpunaiset pikkukukat löytyvät omastakin puutarhasta. En ole kuitenkaan keksinyt, mitä ne ovat nimeltään :) Mahtaisitko sinä voida kertoa kukkien nimen?
  kiitos!

  ps. Olen ahkera blogisi seuraaja ja kuvasi ovat aina kovin kauniita.

  -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en itsekään tiedä niiden nimeä. :( Ovat olleet tässä pihassa jo ennen meidän muuttoa. Kiva kuulla, jos tykkäät blogistani. :)

   Poista
 5. Tuota konstia aion kyllä kokeilla rikkaruohojen torjunnassa..:)

  VastaaPoista
 6. Kaunista luontoa ja kukkien loistoa. Pitäisi itsekin irrottautua gradun ääreltä luontoon kuvailemaan. Olisi sitten talvella jotain mitä muistella, pimeinä hetkinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on hyvä pitää kirjoittamisesta taukoa, joten suntaa ihmeessä kameran kanssa ulos.

   Poista
 7. Olen tänään ja eilen riipinyt terassin edustaltan sora-alueelta hirveät määrät rikkakasveja laidasta laitaan. Ajattelin käsitellä alueen vesi-saippua-fairy "myrkyllä" jos saisi ne viimeisetkin sarat ja maata pitkin matelevat tuppaat hengiltä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamalaa hommaa tuo kitkeminen. Toivottavasti saat viimeisetkin hengiltä.

   Poista
 8. Pitäisikö ottaa itselläkin etikka kokeiluun...toistaiseksi olen tyytynyt nyppimiseen, mutta sieltä ne aina uudelleen nousee. Kiehuva vesikin auttaa kuulemma, ainakin hetkellisesti.

  VastaaPoista